Vaartoe/Cesam:s vetenskapliga pris 2016

9 februari 2016

Känner du någon som har gjort betydande insatser för eller inom forskning med samisk tematik, eller som har författat ett enskilt betydelsefullt verk inom forskning med samisk tematik? Nu har du chansen att uppmärksamma det arbetet.

Tveka därför inte att senast den 1 mars 2016 nominera till Vaartoe/Cesam:s vetenskapliga pris.

Vaartoe/Centrum för samisk forskning (Cesam) samordnar och initierar forskning om samerna, samernas kultur, språk och historia och det samiska samhället. För att öka intresset för samisk tematik i forskningen och främja kunskapsspridningen delar vi ut Vaartoe/Cesam:s Vetenskapliga Pris.

Priset går till en person som har gjort betydande insatser för eller inom forskning med samisk tematik, eller som har författat ett enskilt betydelsefullt verk inom forskning med samisk tematik.

Prissumman är på 25 000 kronor och kommer att överlämnas vid Umeå universitets vårhögtid 2016.

Det vetenskapliga priset finansieras genom stöd från Sametingets kulturråd och är avsett att användas för resor eller inköp i samband med forskning.

Nomineringar med kortfattade motiveringar är öppna för alla. Pristagaren anmodas också att hålla en föreläsning i anslutning till prisutdelningen.

Senast 1 mars 2016 skickas nomineringen via e-post till Vaartoe/Cesam:s föreståndare Patrik Lantto, som även svarar på eventuella frågor, tel. 090-786 61 86 eller 070-17 00 389.

Redaktör: Per Melander

Logga in för att kommentera och läsa kommentarer.