Hälsa på campus

Gratis friskvårdsaktiviteter för studenter och medarbetare två gånger per år – onsdag vecka 8 på våren och onsdag v 38 på hösten.

Hälsa på campus (fd. Studentsportardagen) är en del i en satsning på hälsa och friskvård vid Umeå universitet, utifrån delmål 2018–2020: Umeå universitet är en arbetsplats där medarbetarnas och studenternas hälsa står i fokus.

Programmet innehåller bland annat föreläsningar, workshops och fysiska aktiviteter. Alla studenter och anställda är varmt välkomna och självklart är allt gratis!

Arrangör: Idrottshögskolan med samarbetspartners.

Läs mer om kommande aktiviteter

Frågor & svar om deltagande i Hälsa på campus

Vad säger rektor om Hälsa på campus?

"Som rektor är jag stolt över att Umeå universitet är en arbetsplats som sätter medarbetare och studenters hälsa i fokus. Därför vill jag uppmuntra till aktivt deltagande under Hälsa på campus för alla som har möjlighet och har tillåtelse av prefekt eller motsvarande".

Hans Adolfsson, rektor vid Umeå universitet

Måste jag anmäla mig?

Föreläsningarna i Aula Nordica är öppna, ingen anmälan behövs. När det gäller workshops eller övriga aktiviteter så står det i programmet eller på hemsidan om det är drop-in eller om föranmälan krävs.

Kostar det något?

Nej, alla aktiviteter är gratis.

Får jag delta på arbetstid?

Ja, anställda vid universitetet som önskar delta i aktiviteter som anordnas inom konceptet Hälsa på campus får delta på arbetstid under eftermiddagen under förutsättning att arbetet tillåter och att prefekt/motsvarande har gett tillåtelse.

Måste mitt deltagande godkännas skriftligt?

Nej, ett muntligt godkännande räcker.

Måste jag delta i allt?

Nej, du väljer själv om du vill delta i en eller flera aktiviteter.

Jag har synpunkter, idéer eller önskemål, var ska jag vända mig?

Idrottshögskolan tar tacksamt emot feedback och tips, skicka gärna ett mejl till Tove Mårs, projektsamordnare för Hälsa på campus vid Idrottshögskolan.

Umeå universitet först i Sverige att certifieras som ett Healthy Campus

Certifieringen som syftar till att främja hälsa och välbefinnande bland studenter och anställda är ett led i universitetets breddade hållbarhetsarbete.

Kontaktperson

Pernilla Eriksson
Projektledare för Hälsa på campus

Tove Mårs

Projektsamordnare för Hälsa på campus

Tove Mårs
2024-03-14