Introduktionsprogram för nyanställda

Introduktionsprogrammet ger dig grundläggande kunskaper om Umeå universitet, från vision och värdegrund till arbetsmiljö och säkerhet. Programmet består i sin helhet av ett antal kortare utbildningsfilmer och texter, fördjupande seminarier och ett socialt event.

 

 

 

Information om introduktionsprogrammet

Introduktionsprogrammet består av tre delar och är anpassat för forskande-undervisande personal eller tekniskt- administrativ personal. 

För att kunna logga in och registrera dig på kursen behöver du ett Umu-id. En länk för att aktivera ditt Umu-id skickas till dig på anställningens första dag. 

Introduktionsprogrammets delar

Del 1: Ett digitalt program med filmer och texter

Programmets första del är ett digitalt program som innehåller ett antal moduler med filmer och fördjupande texter. Modulerna öppnas allt eftersom och du behöver slutföra samtliga moment i en modul för att komma vidare till nästa. Du väljer själv i vilken takt du vill genomföra programmet, du kan när som helst pausa och fortsätta vid ett senare tillfälle. Det tar ungefär 2-3 timmar att gå igenom samtliga moduler. Den digitala delen sammanfattning större delen av det som bedöms vara det viktigaste du behöver veta som nyanställd. Önskar du mer fördjupad information kan du följa länken till medarbetarwebben. Du har inom vissa ämnen möjlighet att fördjupa dig i seminarieserien.

Del 2: Seminarieserie SUN

När du har gått det digitala programmet har du möjlighet att delta i seminarieserien för universitetets nyanställda (SUN). Varje termin erbjuds ett antal seminarier i olika teman som t.ex. forskningsstöd, värdegrund och interkulturell medvetenhet. Seminarierna hålls både på svenska och engelska och hålls i första hand fysiskt på campusområdet. 

  • Undervisning och karriärutveckling
    tisdag 13 september 12:00 - 13:00
    Anmäl dig senast 12 september via länken

Del 3: Gemensamt socialt event på Curiosum

En gång per termin bjuder vi in nyanställda till ett gemensamt socialt event på Curiosum på konstnärligt campus efter arbetstid. Under kvällen kan du lösa matematiska kluringar och ta del av en planetarievisning i domteatern. Detta event riktar sig till dig som började på universitetet från 2020-01-01 och framåt. Begränsat antal platser, ingen kostnad. 

Torsdag 13 oktober 16:00 - 18:00

Anmäla dig senast 6 oktober via länken

Påbörja introduktionsprogrammet

Klicka på länken till det program du önskar gå nedan, logga in med ditt Umu-id och registrera dig på kursen. 

Du kan ta del av programmet på din dator, surfplatta eller mobil. För surfplatta och mobil laddar du ner appen "Canvas Student". Det är för tillfället ett känt fel för mobiler och surfplattor som har operativsystemet Android, där det inte är möjligt att vända på enheten utan att bli utloggad från programmet.

Välkomstbrev till nyanställda

kontakt

 

Foto:

Torbjörn Forsberg
HR-strateg vid Personalenheten
torbjorn.forsberg@umu.se
📞 090-786 70 80

 

Foto:

Rosita Nilsson
HR-strateg vid Personalenheten
rosita.nilsson@umu.se
📞 090-786 54 69

Rosita Nilsson
2022-06-07