Högskolepedagogisk utbildning

För dig som lärare erbjuder UPL ett brett utbud av högskolepedagogiska utbildningar. Utbildningsutbudet är framtaget för att utveckla och utmana de pedagogiska kompetenser som är väsentliga för en universitetslärare.

 

Foto:

Utbildningsutbudet är organiserat enligt en öppen modell som erbjuder dig möjlighet att välja kurser efter erfarenhet, behov och intresse.

Samtliga kurser bidrar till din pedagogiska meritering. Det arbete du utför under kurserna kan ingå i din pedagogiska portfölj. Kurserna bidrar därmed till behörighet inför anställningar och befordran för lärare vid högskola eller universitet.

Anmälan till vårterminens kurser öppnar 15 augusti och stänger 15 oktober. Anmälan till höstterminens kurser öppnar 15 februari och stänger 15 april.

Kurserna har tre nivåer med olika förkunskapskrav.

Introduktionskurs

Introduktionskursen är en förberedande kurs för den helt oerfarne läraren. Inga tidigare förkunskaper eller undervisningserfarenheter krävs.

Grundkurs

Grundkursen är utformad för att bidra till grundläggande behörighet för anställning som lärare. Du behöver viss erfarenhet av undervisning och/eller ha gått introduktionskursen.

Fördjupningskurs

Fördjupningskurserna är för dig som har gått grundkursen, eller har motsvarande kunskaper, samt har undervisningserfarenhet.

Läs mer om våra kurser.

Verkstäder och seminarier

Verkstäderna samt seminarierna är utformade för att bidra till breddning och fördjupning inom fältet högskolepedagogik.

Läs mer om våra verkstäder

Läs mer om våra seminarier.

Nyhetsbrev

Klicka här för att prenumerera på UPL:s nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet får du ungefär tre gånger per termin och det innehåller information och nyheter om UPL:s verksamhet, bland annat våra kurser och verkstäder.

KONSULTUPPDRAG

UPL genomför löpande skräddarsydda konsultuppdrag för institutioner och enheter inom Umeå universitet.

Mer information om våra konsultuppdrag.

Kontakta vår föreståndare, Eva Svedmark, om du vill veta mer om hur vi kan hjälpa och stötta din verksamhet.

Marie Friman
2023-03-30