Ändrade rutiner för ersättning för sjukvård och friskvård

1 april 2019

Universitetets rutiner för begäran om ersättning för sjukvårdsersättning såsom läkarvård, läkemedel och sjukhusvård har ändrats. Detta påverkar även begäran om ersättning för friskvårdsaktiviteter som har förenklats. I stället för att skicka in originalkvitton ska du nu skanna ditt kvitto i PASS under Min sida/Sjukvårdsersättning.

Sjukvårdsersättning

Begäran om ersättning för sjukvårdsersättning (läkarvård, läkemedel, sjukhusvård) ska från och med april månad ske genom att skapa ett ärende i PASS under Min sida/Sjukvårdsersättning. I ärendet ska kvitton för läkemedel/läkarvård skannas och skickas därmed digitalt till löneadministrationen. Viktigt är att du säkerställer att ditt inskannade dokument är tydligt och läsbart för löneadministrationen. Du ska därför inte längre skicka in kvitto i original till löneadministrationen, men spara det gärna själv till dess du har fått din ersättning.

Om du skickar in kvitto i original kommer löneadministrationen att skicka tillbaka det dig för att du själv ska skanna in det för att få ersättning.

Mer information om Rätt till sjukvårdsersättning hittar du på Aurora.

Friskvårdsbidrag

Begäran om ersättning för friskvårdsaktivitet ska hanteras genom att kvittot skannas in i PASS under Min sida/Sjukvårdsersättning. Kvittot ska skannas in på sådant sätt att det är läsligt för löneadministrationen. Du ska därför inte längre skicka in kvitto i original till löneadministrationen, men spara det gärna till dess du har fått din ersättning.

Om du skickar in kvitto i original kommer löneadministrationen att skicka tillbaka det dig för att du själv ska skanna in det för att få ersättning.

Mer information om Friskvårdsbidrag hittar du på Aurora.

Reseräkningar/utlägg för myndighetens räkning

Kvitton som är kopplade till reseräkningar/utlägg omfattas inte av ovanstående förändring. När det gäller kvitton för utlägg som du har gjort för myndighetens räkning, dvs när du har rest eller gjort utlägg som ska betalas av myndigheten, ska kvitton skannas in i ärendet i PASS, och därefter lämnas i original tillsammans med utskriven blankett till den person som är resegranskare vid din institution eller enhet.

Mer information om Reseräkning och ersättningar hittar du på Aurora.

För mer information, kontakta din lönespecialist

Hitta din lönespecialist

Redaktör: Anna Lawrence

Logga in för att kommentera och läsa kommentarer.