Social innovation som möjliggörare för forskning och forskare

10 september 2019

Social innovation lyfts allt oftare fram som en möjliggörare för att bättre kunna möta skriande behov och svåra utmaningar i samhället. Men vad är egentligen social innovation? Och på vilka sätt kan social innovation vara relevant för dig som forskare? Detta är frågor som diskuteras på ett lunchseminarium.

Onsdag 18 september, 2019, kl. 11:30 - 13:00, Samvetet, Samhällsvetarhuset plan 5 (ovanför Café Tornet)

Seminariet leds av Annika Egan Sjölander och Karl Johan Bonnedahl.

Medverkar gör också Anna Sandström Emmelin från Enheten för externa relationer. Hon berättar om att Umeå universitet nu har blivit en del av den nationella kunskapsplattformen Mötesplats Social Innovation – och om möjligheten att söka utvecklingsmedel för samverkan (UFS) med det omgivande samhället nu i höst.

Humanister, samhällsvetare och andra samhällsintresserade forskare är särskilt välkomna att delta, liksom praktiker verksamma inom SI-området.

Anmälan och lättare lunch

OBS! Då vi bjuder på en enkel vegetarisk lunch och antalet platser är begränsat måste du anmäla dig i förväg. Mejla din intresseanmälan och ange eventuella kostpreferenser till: Annika Egan Sjölander

Lunchseminariet arrangeras av Mötesplats Social Innovation och Innovationskontoret (Vinnova-projektet Social Innovation Hub).

Läs mer om utlysningen av utvecklingsmedel för samverkan
Läs mer om Mötesplats Social Innovation

Inbjudan

Redaktör: Per Melander

Logga in för att kommentera och läsa kommentarer.