Campuslicens för Mentimeter

30 januari 2020

Nu finns en campuslicens för Mentimeter som sträcker sig fram till slutet av 2020. Licensen ägs av Teknisk-naturvetenskapliga fakulteten men är fri att nyttja av alla anställda vid Umeå universitet under 2020.

Mentimeter är ett webbaserat presentationsverktyg och digitalt system för interaktiva undersökningar i realtid. Mentimeter kan användas i undervisning för att aktivera och interagera med studenter. Verktyget har stöd för ett antal olika frågetyper där deltagarna via mobil, surfplatta och dator kan rösta eller skriva in sina egna svar och få en visuell sammanställning. Verktyget är användbart för att till exempel samla in feedback, göra omröstningar, låta studenter brainstorma idéer och använda resultatet som diskussionsunderlag.

Kom igång med Mentimeter och anslut till campuslicensen
Använd länken https://www.mentimeter.com/join/umu för att ansluta till campuslicensen och logga in med ditt Umu-id.
Har du ett gratiskonto eller annan betalanvändare hos Mentimeter sedan tidigare? Läs igenom detta innan du ansluter till campuslicensen https://help.mentimeter.com/en/articles/3035952-single-sign-on-sso

Notera att om du vill slå ihop ditt nuvarande gratiskonto med universitetets prenumeration, måste du sätta din primära umu-adress, dvs "namn.efternamn@umu.se", som e-mail på ditt mentimeterkonto. För att slå ihop konton måste detta vara gjort före sista februari. När detta är gjort loggar du istället in i Mentimeter med ditt umu-id.

Att tänka på
När du skapar ett användarkonto hos Mentimeter ingår du en personlig överenskommelse med Mentimeter gällande deras behandling av persondata, via Terms and conditions samt Privacy policy. Med hänsyn till GDPR är det viktigt att du som användare är medveten om att den information som du skapar i form av frågeformulär och svar inte får innehålla personuppgifter.
Genomför du aktiviteter för skolor och tänker använda Mentimeter är det möjligt att använda för informanter från 13 år och uppåt.

Stöd och support
Introduktionsfilm från Mentimeter (engelska)
Manualer och användarstöd från Mentimeter (engelska)
Supportfrågor skickas till support@mentimeter.com
Mentimer förvaltas av UPL och under våren anordnar UPL webinarier tillsammans med Mentimeter. Håll utkik, datum kommer inom kort!

Vid frågor, kontakta:
Julia Lundmark Weinz, UPL
Julia.lundmark@umu.se

Redaktör: Inger Nilsson

Logga in för att kommentera och läsa kommentarer.