Jubileum belyser dåtiden och spår framtiden för svensk life science

6 oktober 2020

Den 7 december har Apotekarsocieteten en aktivitet som doktorander och studerande kan uppskatta. Det blir en lärorik dag som ger en bra bild av Life science Sverige, vilket man har fått in många intresseförfrågningar om tidigare från yngre forskare.

Aktiviteten är gratis för medlemmar i Apotekarsocieteten, vilket alla som söker stipendier är.

Inför förstatligandet av apoteksväsendet för 50 år sedan bildades IF:s stiftelse för farmaceutisk forskning. Under åren har man delat ut cirka 30 miljoner kronor i stipendier till bland annat postdoktor-vistelser, examensarbeten, kurser och konferenser. När nu stiftelsen 50 års-jubilerar belyser man utvecklingen av svensk Life science genom de stipendier stiftelsen hittills delat ut och siar om framtiden för svensk farmaceutisk forskning.

På jubileet, som går att ta del av online, medverkar bland annat Tomas Salmonson, tidigare chef för EMA:s vetenskapliga kommitté CHMP och Jenni Nordborg, nationell samordnare för Life science.
Dagen avslutas med framtidsspaning; "vart är vi på väg ? Så ska Sverige återta sin position i den farmaceutiska världstoppen!

Läs mer och anmäl dig

What do you want to do ?
New mail

Logga in för att kommentera och läsa kommentarer.