Dags att börja flytta samarbetsytorna från Aurora

13 oktober 2020

Samarbetsytorna på Aurora ska fasas ut fram till våren 2021. Istället ska vi börja samarbeta och dela filer i tjänsterna som ingår i Office 365 – till exempel Teams, Sharepoint och OneDrive. Det här innebär att alla samarbetsytor på Aurora behöver flyttas.

Anledningen till att samarbetsytorna ska tas bort är att de bygger på en gammal SharePoint från 2013 som Microsoft inte längre vidareutvecklar. Dessutom har Umeå universitet infört Microsoft Office 365 – flera applikationer som kan användas för samarbeten och lagring. Beslutet att avveckla samarbetsytorna på Aurora och gå över till Office 365 har tagits av rektor.

Det här innebär att ni som använder en samarbetsyta behöver flytta över det material som ni vill spara och börja använda nya tjänster för samarbeten istället. Några har redan flyttat över sitt material, och flera är på gång med flytten just nu. För att underlätta arbetet finns stödmaterial och hjälp att få.

Så flyttar ni er samarbetsyta från Aurora

Vi har tagit fram en checklista som beskriver de steg ni behöver gå igenom när ni ska flytta er samarbetsyta. I checklistan finns ytterligare stödmaterial och instruktioner som kan vara till hjälp. I en FAQ samlar vi och fyller allt eftersom på med de vanligaste frågorna om avvecklingen. Informationen kommer snart även finnas på engelska. 

För att säkerställa att den här informationen når fram till alla som använder en samarbetsyta så kommer alla ägare av en yta att få informationen via e-post. Det utskicket går ut under nästa vecka.

Checklista för att flytta en samarbetsyta från Aurora

Ytterligare stöd och hjälp för att flytta

Att flytta en samarbetsyta kan vara både enkelt och krångligt, det beror på hur omfattande materialet ni vill flytta är och hur ni vill strukturera det i den nya tjänsten. Checklistan är ett bra stöd men besvarar inte alla eventuella frågor som kan dyka upp.

Vänd er till Servicedesk om ni har frågor eller önskemål om ytterligare hjälp och stöd. Utifrån era frågor och behov kan vi ta fram mer stödmaterial och ge ännu bättre hjälp.

Läs vidare:

Nyhet om rektorns beslut om tjänster för lagring och samarbete

Vanliga frågor och svar om avveckling av samarbetsytorna

Mer om Office 365

Logga in för att kommentera och läsa kommentarer.