Smittspridningen ökar i Västerbotten

1 oktober 2020

Sedan förra veckan har antalet fall av covid-19 ökat i Västerbotten – i synnerhet i Umeå. Av den anledningen är det viktigt att var och en vid Umeå universitet medverkar till att stoppa smittspridningen och motverka klustersmitta.

Umeå universitets hållning har sedan våren varit att de som kan arbetar hemma tills vidare för att minska antalet personer på campus. Dessutom ska fysiska möten så långt som möjligt ersättas med alternativa mötesformer. Det här är särskilt viktigt just nu.

Påminn dig själv och andra om vad vi måste göra:

  • Stanna hemma om du har symptom
  • Testa dig när du har symptom
  • Arbeta hemma när du kan
  • Håll avstånd och undvik större folksamlingar
  • Tvätta händerna ofta

Frågor ställs till corona@umu.se.

Håll dig uppdaterad via umu.se/covid-19

Följ smittoläget i Västerbotten via 1177

Redaktör: Anna Lawrence

Logga in för att kommentera och läsa kommentarer.