Vill du ha forskningspengar från Vetenskapsrådet?

15 december 2020

Välkommen på digital VR-kickoff för humanistisk och samhällsvetenskaplig forskning 2021. Här informerar Forskningsstöd och sakkunniga granskare i VR:s beredningsgrupper om vad du bör tänka på när du skriver en ansökan till Vetenskapsrådet.

For version in English hit the flag upright

Tisdag 12 januari, kl. 12:00 - 13:00, via Zoom

Tanken är att kunna ge en överblick av VR:s bedömningssystem och goda råd om hur du kan tänka för att stärka din ansökan.

Ta chansen att ställa frågor till personer som var sakkunniga granskare i beredningsgrupper för ansökningsomgången 2020.

Vad gör en ansökan intressant och trovärdig ur en bedömares synvinkel? Hur bör en framgångsrik VR-ansökan vara strukturerad? Hur kan du öka dina chanser att få en ansökan beviljad?

Medverkande:

  • Magnus Wikström, professor i nationalekonomi, sakkunnig i beredningsgrupp HS-B (företagsekonomi, nationalekonomi, ekonomisk historia, ekonomisk geografi, kulturgeografi, statistik och demografi).
  • Steven Nordin, professor i psykologi, sakkunnig i beredningsgrupp HS-F (psykologi).
  • Erika Sörensson, forskningssamordnare vid Forskningsstöd (Research Support Office).

Anmälan

Du anmäler dig via formuläret i följande kalenderpost, senast kl. 10 den 12 januari. Innan seminariet kommer du att få en Zoom-länk och instruktioner om hur du ställer frågor till sakkunniga.

OBS! Seminariet hålls på engelska.

Arrangör:

Enheten för forskningsstöd och samverkan

Kontaktperson:

Erika Sörensson

Redaktör: Per Melander

Logga in för att kommentera och läsa kommentarer.