Nytt webbarkiv och reservlösning för umu.se

12 maj 2020

För att säkerställa tillgängligheten av vår externwebb umu.se har ITS tagit fram en reservlösning och ett webbarkiv.

Dessa två molnbaserade tjänster minskar sårbarheten för vår webb och förbättrar åtkomsten för våra besökare vid avbrott. Bevarandevärda handlingar finns sökbara och hanteras på ett strukturerat sätt i webbarkivet.

– Det känns riktigt bra att ha fått detta på plats, säger Magnus Eriksson, teknisk förvaltningsledare för umu.se, en av de som tagit fram tjänsterna.

Reservsajt

Reservsajten aktiveras när umu.se av någon anledning ligger nere, till exempel på grund av elavbrott eller planerade underhållsarbeten. Besökarna kommer automatiskt vidare till reservsajten, som är en kopia i molnet av umu.se och som uppdateras två gånger per vecka.

Sajten är en begränsad version av umu.se som går att surfa på som vanligt, men saknar bland annat sökfunktion och kontaktformulär. Att komma in via sökträffar på Google fungerar dock som vanligt även när reservsajten är igång.

Webbarkiv

Arkivet innehåller kopior av umu.se, där anställda och andra intresserade kan söka innehåll från tidigare versioner av umu.se. Det baseras på samma teknik som reservlösningen, men kopior till arkivet görs var fjärde månad.

I arkivet finns en sökfunktion där besökare till exempel kan söka efter gamla välkomstbrev, dokument, information om gamla kurser och så vidare.

Se webbarkivet här: webbarkiv.umu.se

För mer information, kontakta:

Jonas Mattebo
Kommunikatör, Kommunikationsenheten
jonas.mattebo@umu.se
090-786 67 92

Logga in för att kommentera och läsa kommentarer.