Uppdatera Zoom till version 5.0 eller senare

28 maj 2020

Zoom har tidigare lanserat version 5.0 med ökad säkerhet och nya funktioner. För att du ska kunna använda Zoom efter 30 maj behöver du ha version 5.0 eller senare. Om du har klienthantering uppdateras Zoom automatiskt, om inte behöver du göra uppdateringen manuellt.

Zoom har under våren vidtagit ett antal säkerhetshöjande åtgärder och nya funktioner. För ett tag sedan lanserade Zoom version 5.0, med förbättrad kryptering samt ny funktionalitet som gör det enklare för mötesvärden att administrera säkerhetsinställningar för möten. Från och med 1 juni 2020 kommer version 5.0 att bli en tvingande uppdatering.

Vad behöver du som användare göra?
Senast den 30 maj behöver du uppdatera din zoomklient till version 5.0 eller senare för att kunna fortsätta delta i zoommöten och webinarer.

Klienthantering
För institutioner med klienthantering, det vill säga Software center för PC eller JAMF för Mac, sker uppdateringen av Zoom till version 5.0 automatiskt. Kontakta närmsta chef eller licensansvarig på din institution eller enhet om du är osäker på om du har klienthantering.

Ingen klienthantering? Uppdatera din Zoomklient manuellt
1. Kontrollera vilken zoomversion du har genom att öppna programmet på din dator
2. Klicka på profilbilden till höger och välj Check for Updates i menyn
3. Kontrollera att du har version 5.0 eller senare. Om inte, klicka på länken https://support.zoom.us/hc/en-us/articles/360043555772 och följ beskrivna åtgärder för att uppdatera din zoomklient

Läs mer om Zoom version 5.0

Vid frågor eller teknisk support, kontakta Servicedesk

Logga in för att kommentera och läsa kommentarer.