Friskvårdsbidraget höjs till 2 000 kronor per år

24 juni 2020

FRISKVÅRD För att främja fysisk aktivitet och hälsa i en tid präglad av arbete hemifrån har rektor beslutat höja friskvårdsbidraget till medarbetare, från 1 800 kronor till 2 000 kronor per år.

 

Foto: Mostphotos

Umeå universitet erbjuder friskvårdsbidrag till alla anställda medarbetare för att underlätta till goda hälsovanor och förebygga ohälsa.

Friskvårdsbidraget infördes 2018 och har sedan dess uppgått till 1 800 kronor per år. För medarbetare med tidsbegränsad anställning ges bidraget i proportion till anställningens längd.

Gäller retroaktivt från årsskiftet

Mot bakgrund av situationen med covid-19 och hemarbete i hög utsträckning har rektor beslutat att höja friskvårdsbidraget till 2 000 kronor per år. Den nya nivån på friskvårdsbidraget gäller från och med 2020-01-01 och tills vidare.

I övrigt kvarstår reglerna för friskvård som beslutades 2019.

Sidorna Friskvårdsbidrag och Utbetalning av friskvårdsbidrag på Aurora har uppdaterats med anledning den nya ersättningsnivån.

Ansök gärna om ersättning om du har friskvårdskvitton på 2 000 kronor eller mer

Har du kostnader för 2020 som motsvarar det nya bidragsbeloppet så kan du med fördel ansöka om ersättning redan nu i stället för att vänta till i slutet av året.

Har du redan ansökt om det tidigare maxbeloppet 1 800 kronor, bifogat kvitton för högre belopp än 1 800 kronor och fått detta beviljat kommer du automatiskt att erhålla ersättning upp till det nya maxbeloppet på motsvarande 2 000 kronor.

Har du ansökt och fått beviljat ett lägre belopp än maxbeloppet så kommer ingen justering att göras om inte ett nytt kvitto uppvisas.

Logga in för att kommentera och läsa kommentarer.