Fler Zoomrum på campus

25 augusti 2020

Med anledning av covid-19 och ökad online-undervisning installeras nu fler Zoomrum på campus.

Zoom är en tjänst för digitala möten och ett verktyg för e-lärande. Zoom kan användas via din egen dator eller i ett så kallat Zoomrum. Ett Zoomrum är en sal/mötesrum som utrustats med mjuk- och hårdvara anpassat till e-mötessystemet Zoom. Salarna är utrustade med en pek- eller surfplatta. Med den kan du enkelt starta Zoom-möten och bjuda in deltagare. I ett Zoomrum kan alla enkelt och trådlöst dela sin presentation.

Universitetsservice kommer, i samarbete med ITS och UPL, att installera kompletta Zoomrum i ett antal mindre och medelstora lärosalar. Husen som får nya Zoomrum i första skedet är Samhällsvetarhuset, MIT-huset, Naturvetarhuset, Humanisthuset och UB. Ett flertal av rummen kommer att vara i drift vid höstens terminsstart. Information om vilka rum som har Zoom kommer att finnas i TimeEdit som uppdateras löpande allt eftersom utrustningen installeras.

Portabel utrustning

Det kommer även att finnas portabel utrustning att låna för dig som vill köra Zoom, Teams eller annan programvara från ditt arbetsrum, grupprum eller liknande. Utrustningen består av en kombinerad kamera och mikrofon som kopplas in via din dators USB-port och som ger avsevärt bättre bild och ljud än den inbyggda kameran i din dator. Läs mer på sidan Boka utrustning.

Vill du beställa uppstartshjälp? Kontakta Infocenter.
Vill du gå en utbildning i Zoom/Zoomrum? Kontakta UPL.

Läs mer om Zoom.

Logga in för att kommentera och läsa kommentarer.