Grundkurs i vägledningsmetodik

26 november 2021

Inom ramen för det nationella nätverket för studievägledare vid universitet och högskolor bjuder Malmö universitet in till en grundkurs i vägledningsmetodik.

Målgrupp: Studievägledare, programvägledare eller kontaktperson för kurser och program med behov av grundläggande utbildning i vägledningsmetodik.

Tid och plats: 9/5 samt 10/5 kl 09.15-15.00. Kursen ges digitalt med fjärrundervisning via Zoom.

Pris: 3950:-

Gruppstorlek: 15-20. För att kursen ska starta måste det finnas minst 15 anmälningar. Max antal i gruppen är 20 för att det ska finnas utrymme och möjlighet till dialog i det digitala rummet. Det sker ingen prioritering vid eventuellt urval utan är "först till kvarn" som gäller.

Kursen syftar till att ge grundläggande färdigheter i vägledningsmetodik och aktivt lyssnande. Kursen ger en introduktion till en samtalsmodell för vägledande samtal samt grundläggande samtalsfärdigheter för att kunna leda vägledande samtal och inta ett vägledande förhållningssätt. Deltagaren får under kursen träna på att omsätta modell och färdigheter i konkret samtalsträning – där samtalssituationer med relevans för deltagarnas yrkesroll är utgångspunkten.

Kursledare är Malin Axelsson, universitetsadjunkt på studie- och yrkesvägledarutbildningen vid Malmö universitet. Malin är utbildad studie- och yrkesvägledare samt har en master i karriärutveckling och vägledning.

Kontaktperson: Kristin Andersson, Regionalt utvecklingscentrum, kristin.andersson@mau.se

Anmäl dig här senast den 1 april. Anmälan är bindande vilket innebär att det inte går att avanmäla sig. Registrad anmälan innebär att kostnad för kursen kommer att faktureras.

Logga in för att kommentera och läsa kommentarer.