Avrådan från fysiska sammankomster, även utomhus

10 februari 2021

Umeå universitet avråder från att anordna sammankomster, aktiviteter och möten även utomhus. Trots att smittrisken anses lägre utomhus är det viktigt att Umeå universitet följer smittskyddets rekommendationer om att färre människor ska träffas.

Universitetets avrådan föranleds av att smittskyddet vid Region Västerbotten under tisdagen den 9 februari införde särskilda rekommendationer i Västerbotten som bland annat rekommenderar att vi ska ytterligare minimera våra kontakter med nya människor samt undvika att resa – både inom och utanför länets gränser.

– Vi är många som saknar våra kollegor nu och att få träffas över en utelunch eller liknande hade varit en härlig chans att få umgås. Men tyvärr har den här pandemin inte lossat sitt grepp om oss än. Fastän att det är enormt viktigt att främja en god arbetsmiljö och hitta sätt för social samvaro måste det fortfarande ske digitalt. Så utforska er kreativitet till nya sätt att mötas virtuellt ett tag till, säger Per Ragnarsson ordförande i universitetets krisledningsgrupp.

Bidra med tips

Skicka gärna in dina bästa tips på digital social samvaro till corona@umu.se, så kan vi hjälpa till att sprida idéer på bra sätt att mötas.

Frågor

Om du har frågor om universitetets hantering av covid-19, vänligen kontakta Krisledningsgruppen på corona@umu.se.

Redaktör: Anna Lawrence

Logga in för att kommentera och läsa kommentarer.