Möjlighet att vaccineras mot covid-19 på arbetstid

4 maj 2021

Vaccinering mot covid-19 pågår för fullt och ett flertal medarbetare har redan erbjudits sin första spruta. För att förenkla för medarbetare att vaccinera sig ger universitetet nu medarbetare möjlighet att vaccineras på betald arbetstid.

– Universitetet har under pandemin genomfört en rad åtgärder som ska skydda våra medarbetare från att bli sjuka. Därför känns det också naturligt att underlätta för medarbetarna att vaccineras, även om det sker på arbetstid. Vaccinering bidrar till att minska smittspridningen i hela samhället på sikt, vilket är nödvändigt för att vi ska kunna blicka framåt, säger Hans Wiklund.

Snart påbörjas också vaccinering av den största delen av befolkningen, det som kallas fas fyra. Att ge fler medborgare möjlighet att vaccineras under dagtid och flexibelt kunna välja bland de tider som erbjuds syftar också till att förenkla och påskynda regionernas vaccineringsarbete.

Mer information om vaccination hittar du på 1177.se

Redaktör: Anna Lawrence

Logga in för att kommentera och läsa kommentarer.