Informera på lärplattformar inför studiestarten

9 juni 2021

Veckan innan terminsstart ger vi digitala föreläsningar på svenska för våra nya studenter. Tanken är att de ska kunna lägga fokus på studierna så tidigt som möjligt och inte hoppa av sin utbildning av fel anledningar. Föreläsningarna ger en snabbstart i hur det fungerar att vara student vid Umeå universitet.

Föreläsningarna handlar om hur det funkar att läsa på universitetet, att studera med funktionsnedsättning, IT-tjänster för studenter, bibliotekets hjälp för att söka, skriva och studera, akademiskt skrivande och studieteknik, studentkåren, att ta hand om sin hälsa och att få balans mellan att prestera och vara under studietiden. De ges via Zoom 24-27 augusti, det vill säga veckan innan terminsstart, och kommer inte att spelas in.

Studenterna får information om studiestartsföreläsningarna i sina välkomstbrev, men vi vill också uppmana dig som ansvarar för program eller kurser att lägga ut information på lärplattformarna så att ingen student missar det här erbjudandet. Har du frågor eller funderingar om föreläsningarna är du välkommen att kontakta francine.horst@umu.se.

Förslag till text att lägga ut:

Ny på universitetet – studiestartsföreläsningar

Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra korta digitala föreläsningar den 24-27 augusti, så guidar vi dig genom studiestarten.

Studiestartsföreläsningar hösten 2021

Logga in för att kommentera och läsa kommentarer.