Se två konstvisningar med Ann-Catrine Eriksson

15 juni 2021

Umeå kommuns konsthall är öppen igen för fysiska besök. Arrangörerna bad Ann-Catrine Eriksson att välja några konstverk för visning i den pågående utställningen "Tillvaron som klot – Berättelser från konstarkivet". Ann-Catrine Eriksson är utbildningsledare, konstvetare och ordförande i Arte som är SLU:s och Umeå universitets konstförening.

I filmen Material och form som är 7 minuter lång berättar hon om tre skulpturer av konstnärerna Katrine Helmersson (född 1958), Mats Caldeborg (född 1950) och Einar Höste (1930–2013). Samtliga verk i utställningen ingår i Umeå kommuns konstsamling.

I filmen Konsthistoriska trådar som är 10 minuter lång berättar Ann-Catrine Eriksson vidare om tre intressanta litografier i utställningen. De är gjorda av konstnärerna Sven "X:et" Erixon (1899–1970), Staffan Hallström (1914–1976) och Lena Cronqvist (född 1938).

Läs mer och se visningarna på umea.se

Redaktör: Per Melander

Logga in för att kommentera och läsa kommentarer.