Ny webbplats samlar universitetets utbud av interna utbildningar

3 juni 2022

Nu lanserar universitetet en samlad webbplats för interna utbildningar och nätverksträffar. På den nya webbplatsen kan du och dina medarbetare enkelt klicka dig fram till utbildningar inom ert intresseområde, anmäla sig till dem på webbsidan och automatiskt få bekräftelse på anmälan.

Foto:

En undersökning bland förvaltningens enheter visade att det varje år anordnas cirka 300 interna utbildningstillfällen för universitetets medarbetare. Informationen om dessa har tidigare varit utspridd på många olika webbplatser och i olika system vilket gjort att en översikt inte har varit möjlig. Hur anmälningar administreras har också sett olika ut och ofta skötts manuellt. Med den nya webbplatsen för interna utbildningar och nätverksträffar så finns de allra flesta av universitetets interna utbildningar samlade på en plats. Administrationen har också blivit enklare med hjälp av nytt systemstöd.

- Det känns jättekul att äntligen få komma i mål och lansera webbplatsen. Den är ett resultat av ett gediget förarbete som har pågått under flera år. Vi hoppas och tror att webbplatsen kommer att göra stor skillnad för våra medarbetare – att det blir lättare att hitta relevanta interna utbildningar och enklare att anmäla sig till dem, säger personalchef Lars Nordlander.

Så fungerar den nya webbplatsen

På den nya webbplatser hittar du och dina medarbetare kurser med både fysiska och digitala deltagartillfällen men även kurser som sker som självstudier i Canvas. Webbplatsen ger en tydlig översikt av universitetets utbud och det är enkelt att hitta relevanta utbildningar för specifika yrkesroller.

Varje utbildning har en egen informationssida där det går att läsa mer om utbildningen, vem den riktar sig till och vilka förkunskaper eller vilken behörighet som krävs. På webbplatsen går det att boka sin plats på utbildningen och anmälningsbekräftelser och påminnelser går ut automatiskt.

För att komma in på webbportalen behöver användaren logga in med sitt Umu-id och när användaren registrerar sig på en kurs så tas kontaktuppgifterna automatiskt med från universitetets personalkatalog. Varje användare har även en egen personlig sida där det kommer att vara möjligt att se vilka utbildningar man har gått samt skriva ut kursintyg exempelvis inför utvecklingssamtalet.

Majoriteten av innehållet på webbsidan är idag på svenska men det finns även utbildningar som sker på engelska.

Du hittar länken till webbplatsen nedan:

Interna utbildningar och nätverksträffar

Hjälp oss att sprida kunskapen om interna utbildningar och nätverksträffar

Personalenheten behöver din hjälp med att sprida kunskapen om webbplatsen för interna utbildningar och nätverksträffar. Därför har vi tagit fram en kort text som du gärna får kopiera och lägga upp i era egna kanaler – exempelvis i Teams, Sharepoint eller egna nyhetsbrev.

Välkommen till universitetets nya webbplats för interna utbildningar och nätverksträffar!

På webbplatsen har vi samlat universitetets utbud av interna utbildningar och nätverksträffar. Välj kategori och botanisera i höstens utbud.

Interna utbildningar och nätverksträffar

Kontakt

Ulla Nordlinder

Översättning till engelska kommer senare under veckan.

Om projektet Utveckla och samordna Universitetsförvaltningens interna utbildningar

Webbplatsen för interna utbildningar och nätverksträffar är en del av projektet Utveckla och samordna Universitetsförvaltningens interna utbildningar. Projektetet finansieras av medel från Lokala utvecklingsfonden och pågår 2021-2022.

Lanseringen av webbplatsen är ett av flera steg i projektet. Webbplatsen kommer att utvecklas över tid med förbättrade funktioner, fler kategorier och fler utbildningar.

Parallellt med lanseringen så pågår även ett arbete med att utbildad och stötta förvaltningsanställda i hur de kan digitalisera sina utbildningar. Om du är nyfiken på projektet, kontakta gärna projektledare Ulla Nordlinder på Personalenheten.

Läs mer om lokala utvecklingsfonden

 

Logga in för att kommentera och läsa kommentarer.