Öppen anmälan för konferensen ”AI for Good?”

29 juni 2022

Nu öppnas anmälan för att delta vid invigningskonferensen för det nya centrumet för transdisciplinär artificiell intelligens, TAIGA (Transdisciplinary Artificial Intelligence - for the Good of All). Konferensen har temat "AI for Good?" och anordnas av Umeå universitet den 26-28 oktober.

- AI berör alla aspekter av det moderna samhället och vi visar hur den kan användas för det goda om vi alla är involverade och tillsammans bestämmer vilka riktningar den tar, säger Frank Dignum föreståndare för TAIGA och professor vid Institutionen för datavetenskap.

Anmälan för TAIGAs invigningskonferens med temat "AI for Good?" har precis öppnat. TAIGA stöder transdisciplinärt arbete inom AI vid Umeå universitet och att främja transdisciplinär AI-forskning gör det möjligt att utveckla nya metoder för utmaningar i samhället, exempelvis klimatförändringar och migrationsfrågor. TAIGA bedriver verksamhet inom ett brett spann av fokusområden som kommer att återspeglas i konferensen, från AI for Health and Medicine till AI and Art och AI Management.

- Det är världsberömda akademiker som kommer till Umeå bara för den här invigningskonferensen. Detta innebär att Umeå universitet erkänns som ett världsledande centrum inom människocentrerad AI. Det är spännande att vara en del av det här, det innebär att vi får hjälpa till att synliggöra TAIGA och därmed få börja skapa ett bättre samhälle med AI, säger Frank Dignum.

Inte bara för datavetare

I och med TAIGAs transdisciplinära fokus är invigningskonferensen en plats där fler än endast datavetare möts.

- Med TAIGAs öppningsevenemang visar vi att AI kan vara bra för alla om vi tillsammans är delaktiga i att se till att använda AI på ett ansvarsfullt sätt. Det handlar inte bara om datorer och systemutveckling utan vi behöver fler perspektiv för att kunna bidra och kunna göra skillnad. Att visa hur detta är möjligt inom TAIGA är huvudsyftet med öppningsevenemanget, säger Frank Dignum.

För att stödja möten och samarbeten över discipliner och skapa en arena där företag, beslutsfattare och forskare kan mötas har invigningseventet många olika typer av aktiviteter. Här blir det allt från hackatons till paneler, från informella sammankomster till offentliga paneler om AI i arbetslivet och keynotes av världskända forskare.

- Det är alltså inte bara att sitta och lyssna, utan det finns också möjligheter att interagera, ställa frågor, knyta kontakter och starta nya projekt, säger Frank Dignum.

Mer information

Mer information och anmälan till konferensen

Läs mer om TAIGA

Logga in för att kommentera och läsa kommentarer.