Bostäder för forskare och gästforskare

Lars Färgares gård

Gästforskare som är i behov av bostad kan hyra någon av de 38 lägenheter som universitetet hyr ut i Lars Färgares gård på Gammlia.

Uthyrning av de 38 lägenheterna sker i första hand till forskare, post doc eller gästlärare, företrädesvis utländska, som under en begränsad tid är verksamma vid Umeå universitet. I det fall det finns ledig kapacitet kan uthyrning även ske till motsvarande kategorier verksamma vid Sveriges Lantbruksuniversitet.

Lägenheternas storlek varierar från ettor med pentry till treor med kök. Alla lägenheter är fullt möblerade och utrustade med såväl sänglinne som handdukar. Det finns också tillgång till internet. Rökning och husdjur är inte tillåtet. Foton på lägenheterna.

Ansök om att hyra lägenhet

Den besökande gästforskarens institution bokar och skriver kontrakt för lägenheten och har också huvudansvaret för den.

För att ansöka om att hyra en lägenhet fyller du i formuläret nedan. Du får då en bokningsbekräftelse som du tar med när nycklar och access ska hämtas ut.

Ansökan om att hyra lägenhet

Nycklar och access till passerkort hämtas på Infocenter Universum

Till Infocenter behöver du ta med:

  • Det UmU-gästkort som gästen ska få samt
  • Bokningsbekräftelsen

Nycklar lämnas i Infocenter. Åker gästen utanför kontorstid kan du lämna nyckeln i nyckellådan innanför C:husets entré. Meddela Infocenter via e-post för kvittering av nyckel.

Institutioner utan UmU-behörighet, kontakta Carina Sehlstedt, Carina.Sehlstedt@umu.se.

Lidmangården

Forskare som är i behov av bostad i en kreativ och avskild miljö har även möjlighet att hyra Lidmangården i Missenträsk.

Lidmangården består av två mindre bostadshus i Sara Lidmans hemby Missenträsk, ca 3 mil från Jörn i Skellefteå kommun.

På gården finns två hus, stora och lilla gårdshuset. Det stora gårdshuset har kök, badrum och totalt fem sängplatser. I badrummet finns en tvättmaskin. Det lilla gårdshuset har kök, badrum och totalt fem sängplatser. Lillstugan är handikappanpassad med bland annat en ramp vid entrén samt bredare dörr till badrummet.

Gården går att hyra under hela året, per dygn eller per vecka. Husen går också att hyra var för sig. Hyresgästen ansvarar själv för sänglinne och handdukar. Städning ansvarar du som hyresgäst för inför avresa. Städutrustning finns.

Ring eller skicka ett mejl till Carina Sehlstedt, Lokalförsörjningsenheten och ange dina önskemål. Nycklar hämtas och lämnas hos Mårten Sundqvist i Missenträsk, mer information på bokningsbekräftelsen.

kontaktinformation

Carina Sehlstedt
Utvecklingsledare
090-786 65 59, 070-689 65 59
carina.sehlstedt@umu.se

Carina Sehlstedt
2020-09-10