Service och tillvalstjänster på campus

Samtliga anställda och studenter vid Umeå universitet har tillgång till olika servicetjänster. Vissa tjänster är fasta, till exempel går det inte att välja bort lokalvård där det finns en standardnivå för hela universitetet. Däremot kan du göra olika tillval till standardnivån.

På Universitetsservice arbetar vi med service runt om på campus. Vårt uppdrag är att förenkla vardagen för anställda, studenter och besökare. För oss är det viktigt att du känner trivsel och att arbetsdagen fungerar. 

Samtliga anställda och studenter vid Umeå universitet har tillgång till olika servicetjänster. Vissa tjänster är fasta, till exempel går det inte att välja bort lokalvård där det finns en standardnivå som gäller för hela universitetet. Däremot kan du göra olika tillval till standardnivån.

Här kan du läsa mer om våra tjänster Tryckservice och Tentamensservice

Våra tillvalstjänster

Beställning görs via Infocenter 10 arbetsdagar innan önskat datum. Alla tjänster utförs efter timpris. Prisuppskattning lämnas på begäran.

Städa oftare

Vi erbjuder möjligheten att utöka frekvensen på lokalvård för exempelvis kontor och personalrum. Tjänsten utformas efter behov och kan vara ett tillfälligt eller långsiktigt avtal.

Allergistäd

Speciellt anpassad lokalvård för allergiker som inkluderar städning av lokaler efter behov samt golvvård utan användning av kemikalier. Tjänsten utformas efter behov och kan vara ett tillfälligt eller långsiktigt avtal.

Tvätt av möbler och textilier

Börjar soffan lukta lite unket? Vi erbjuder möbeltvätt av tygbeklädda möbler. Tvätt sker på plats med ångtvätt. Vi erbjuder även tvätt av exempelvis labbrockar, i dessa fall behöver institutionen tillhandahålla tvättmaskin.

Gardintvätt

Vi erbjuder tvätt av gardiner som finns i universitetets lokaler. Vi plockar ner gardinerna, levererar till kemtvätt och hänger därefter upp gardinerna igen. Tidsåtgången för hela uppdraget är minst 7 arbetsdagar. Vi tvättar inte personliga gardiner. Pris: 125kr/ gardinlängd eller kappa.

Eventstäd

Vi erbjuder särskilda städuppdrag enligt överenskommelse vid speciella arrangemang som till exempel årshögtid, vårpromovering och välkomstmässa.

Bygg-, installations- och flyttstäd

Vi erbjuder särskilda städuppdrag enligt överenskommelse vid bygg, installation och flytt. Lokalen/ytan städas med till exempel skurning av golv, rengöring av fixturer, dammande av ytor och rengöring av väggar.

Insortering i postfack

Att posten kommer till er institution ingår i basutbudet. Däremot erbjuder vi även möjligheten att få posten insorterad i personliga postfack för att underlätta att rätt post når rätt person snabbare.

Standardinstallation AV-teknik 

Vi hjälper er med konsultation inför inköp samt installation av standardutrustning i lokaltyperna grupprum, konferensrum och lärosal. Genom dialog med er skapar vi en digital miljö som fungerar för er verksamhet. Beställning av konsultation görs via Wisum och är kostnadsfri. Installation av beställd AV-teknik utförs mot kostnad. 

Transport av övrigt gods

Stora skrymmande gods kan vara besvärliga att flytta. Universitetsservice kan därför erbjuda transport av gods som inte omfattas av posthanteringen. Exempelvis kontorsstolar eller bord. Kostnad: 857 kr/timme.

Skötsel av personalpentry

Vi tar helhetsansvaret för att er personalmatsal hålls ren och fräsch. Utöver diskhantering och rengöring av ytor ser vi även till att kaffemaskinerna är påfyllda och kan dessutom administrera beställningar kopplade till pentryt. Tjänsten kan tecknas för 52 veckor/år eller 46 veckor/år. Skillnaden är om ni önskar service under semesterperioder och klämdagar eller inte. Vid frågor kontakta Anette Holmqvist.

Labbdisk

För de verksamheter som har laboratorium erbjuder vi en servicetjänst där vi bland annat kan bistå med disk av laboratoriematerial, autoklavering och tvätt av labbrockar med mera. Vid frågor kontakta Anette Holmqvist.

Frågor och övriga önskemål

Vi för gärna en dialog kring önskemål av service och tillvalstjänster i ditt hus eller kontor. Har du frågor eller funderingar kontakta ansvarig områdeschef.

Kontakt - vi nås via infocenter

Telefon 090-786 50 00
Kontaktformulär


Använd Ctrl för att välja flera filer. Avbryt i fildialogen rensar val.
Bifogade filer får inte vara mer än 5 MB.

Ansvarig områdeschef

Område Mitt
Magnus Eriksson
Förvaltningshuset, Konstnärligt campus, Universitetsledningshuset.

Område Norr
Robert Fjällborg
Lärarutbildningshuset, Samhällsvetarhuset, Universitetsbiblioteket.

Område Söder
Roland Pettersson
Beteendevetarhuset, Humanisthuset, Norra beteendevetarhuset, Polisutbildningshuset, Universum/Aula Nordica. 

Område Väster
Anette Holmqvist
Biologihuset, Elektronmikroskophuset, Fysikhuset, KBC-huset, UCCB, campus Skellefteå och Övik samt Norrbyn. 

Område Öster
Anna Edholm Pohjanen
MIT-huset, Naturvetarhuset, Teknikhuset.

Vem jobbar i mitt hus?

För att se vilka servicemedarbetare som jobbar i ditt hus, gå till Universitetsservice personalkatalog och välj hus under "enhet".

Frida Fjellström
2022-06-20