Kostnader

Ett Skype för företag-abonnemang kan utan extra kostnad beställas från och med år 2018. Kostnader för eventuell bordstelefon, utlandssamtal och betalsamtal tillkommer. Här får du även tips på hur du kan undvika dyra samtal när du befinner dig utanför Sveriges gränser.

Skype för företag hjälper dig att sänka samtalskostnaderna, inte minst om du befinner dig utomlands!

Ringa billigt i Sverige
Ringa billigt utomlands
Uppföljning i Ciceronen

Så här ringer du billigt om du befinner dig i Sverige

När du ringer med Skype för företag använder du dig av internet. Din dator på arbetsplatsen är så gott som alltid ansluten till internet. Då ringer du gratis till det fasta och mobila nätet i Sverige.

Om du ringer via din mobil eller datorplatta gäller samma sak (gratis "Sverigesamtal") om du är uppkopplad på internet och använder dig av en Skype för företag-app.

Ringer du däremot ett vanligt mobilsamtal utan att använda dig av Skype för företag betalar du som vanligt med den mobiltaxa som gäller för Umeå universitet. Alltså – för att ringa "gratis" måste du:

  • vara uppkopplad mot internet
  • använda dig av Skype för företag i dator eller en Skype för företag-app i din smartmobil eller datorplatta

Observera att det kan medföra en kostnad att vara uppkopplad till internet. Det gäller om du har ett rörligt pris för mobil datatrafik på ditt mobila abonnemang och om du inte har tillgång till ett kostnadsfritt trådlöst nätverk (wifi).

Alla samtal till och från din anknytning går via Skype för företag. Det gäller såväl de samtal du ringer som de samtal du tar emot. Du kan öka din tillgänglighet genom att låta inkommande samtal till din anknytning "ringa samtidigt" på din mobil. Du kan då välja att svara via din dator eller på din mobil.

Ringer du till utlandet eller ett betalsamtal får du betala extra för det. Avgifterna för samtal till utlandet (topp 5-länder):

Land Minutpris kr Öppningsavgift kr
Tyskland - fast 0 0
Tyskland - mobil 2 0
Storbritannien - fast 0 0
Storbritannien - mobil 2 0
Finland - fast 0 0
Finland - mobil 1 0
Norge - fast 0 0
Norge - mobil 1 0
USA - fast 2 0
USA - mobil 2 0

Observera att det kan krävas att abonnemanget är öppet för utlandssamtal för att du ska kunna ringa dit. Du kan kontakta din administratör för att få hjälp att öppna för utlandssamtal och din chef ska godkänna det först.

Så här ringer du billigt om du befinner dig utomlands

Samma sak gäller när du befinner dig utomlands: När du ringer med Skype för företag använder du dig av internet. Om din dator, smartmobil eller datorplatta är ansluten till internet och om du använder dig av Skype för företag – ringer du gratis samtal till Sverige (gäller ej utlandssamtal samt betalsamtal).

Här är det dock extra viktigt att du observerar att det kan medföra en kostnad att vara uppkopplad till internet. Det gäller speciellt om du använder dig av mobil datatrafik som kan kosta upp mot 100 kr per megabyte. Var därför noga med att stänga av mobil data eller dataroaming.

Enklaste sättet att "garantera" gratis samtal till Sverige är att du är uppkopplad till ett kostnadsfritt trådlöst nätverk (wifi).

Ringer du ett utlandssamtal med Skype för företag när du befinner dig i utlandet så blir det ett samtal som skickas från vår växel i Umeå.

Kom ihåg att om du får ett samtal till din mobil när du befinner dig utomlands får du betala för den del av samtalet som går från Sverige till det land du befinner dig i.

Uppföljning av telekostnader

Du som är telefoniadministratör kan se enhetens telefonsamtal och månadskostnader i Ciceronen. Det krävs särskild behörighet för att kunna använda tjänsten.

För ytterligare information kontakta Skype för företag-supporten.

Länk till Ciceronen

Arne Vedefors
2017-11-14