Boka fotografering

Genom Inhousebyrån vid Kommunikationsenheten går det att beställa t.ex. studiofoto, pressbilder, dokumentationer av din arbetsplats eller ett event och gruppfoton.

Vi har flera fotografer anställda som hjälper dig med just ditt önskemål. När du väljer att anlita en fotograf från Inhousebyrån får du som kund alltid alla rättigheter till de bilder som du beställer.

Vid beställning:

Inhousebyran@umu.se

Vid frågor gällande foto kan du kontakta:

Produktionsledare
Cecilia Nilsson
cecilia.nilsson@umu.se
090-786 66 77, 076-136 51 68

Grundpaket

För att underlätta för dig som beställare finns ett antal olika grundpaket att välja mellan, där vissa uppsatta förutsättningar gäller. Vi utgår alltid från kundens önskemål och behov så vid andra förutsättningar, t.ex. vid fotografering utanför campus eller utanför kontorstid, för vi en dialog. Att kunden får alla rättigheter till bilderna ingår i alla våra fotopaket.

Klicka på rubrikerna för att läsa mer om paketen och se exempel.

Porträttfoto i studio

Som anställd vid Umeå universitet kan du beställa kostnadsfritt porträttfoto. Tiderna som erbjuds för denna tjänst är tisdag eftermiddag mellan kl 14.30-16.30 samt onsdag förmiddag kl 09.30-11.30.

I paketet ingår en bildbehandlad bild per person som fotograferas samt en webboptimerad och beskuren bild för personalsidan. I paketet ingår inte avancerad bildbehandling eller retusch.

Studion är belägen i Samhällsvetarhuset, plan 1: SAM.A.161 (S108 A). Se karta.

Boka din tid via vår bokningssida.

Porträttfoto i miljö (campus)

Vid fotograferingstillfället dokumenteras en person i en miljö på t ex institutionen. Fotograferingen sker på campus. I paketet ingår en bildbehandlad bild per person som fotograferas, i paketet ingår inte avancerad bildbehandling eller retusch.

Exempelbilder

Gruppfoto


I paketet ingår en bildbehandlad bild per grupp. I paketet ingår inte avancerad bildbehandling eller retusch. Fotograferingen sker på campus.

Exempelbilder

Arbetsplatsdokumentation

LITEN
I paketet ingår 10 bildbehandlade foton samt alla oredigerade (lågupplösta) foton. Vid fotograferingstillfället dokumenteras en person i dess arbetsmiljö på t ex institutionen. Fotograferingen sker på campus.

Längd: max 1 timmes fotografering

Exempelbilder

STOR
I paketet ingår 20 bildbehandlade foton samt alla oredigerade (lågupplösta) foton. Vid fotograferingstillfället dokumenteras en arbetsgrupp i deras arbetsmiljö på t ex institutionen. Fotograferingen sker på campus.

Längd: max 2 timmars fotografering

Exempelbilder

 

Eventdokumentation

I paketet ingår 10 bildbehandlade foton samt alla oredigerade foton. Porträtt eller gruppbilder ingår inte i paketet. Fotograferingen sker på campus.

 

Exempelbilder

 

Mingelfilm (mellan)
I paketet ingår att klippbilder till filmen tas samtidigt som fotograferingen. Arrangören eller liknande får möjlighet att berätta om vad som arrangeras direkt mot kameran samt filmas en kort intervju med en, av arrangören, utvald person. Arrangören ställer här 1-2 aktuella frågor till intervjupersonen.

Pris undertextning från extern leverantör: 2 800 kr (inkl gem), filmtid max 3 min

Mingelfilm (stor)
I paketet ingår filmning av klippbilder under ett mingel. Arrangören eller liknande får möjlighet att berätta om vad som arrangeras direkt mot kameran samt filmas en kort intervju med 3-5, av arrangören, utvalda personer. De 1-2 aktuella frågorna ska beställaren komma med innan så att filmproducenten kan ställa dessa under filmningen. Filmproducenten finns på plats under 1 timme under minglet.

Pris undertextning från extern leverantör: 2 800 kr (inkl gem), filmtid max 3 min

Fotobås

I paketet ingår att fotograf finns på plats för att fotografera gäster i ett fotobås. Utrustning i form av ljus ingår i paketet men ej eventuell bakgrund eller rekvisita. I paketpriset ingår inte visning av bilderna direkt på plats utan bilderna levereras till kund vid ett senare tillfälle efter överenskommelse. Direktvisning på plats samt inmontering av grafiska element som t.ex. logotyp på varje bild går att beställa som en extratjänst. I paketet ingår inte bildbehandling.

Längd: 1 timmes fotografering

Längd: 2 timmars fotografering

Exempelbilder

Fotobås

I paketet ingår att fotograf finns på plats för att fotografera gäster i ett fotobås. Utrustning i form av ljus ingår i paketet men ej eventuell bakgrund eller rekvisita. I paketet ingår inte visning av bilderna direkt på plats utan bilderna levereras till kund vid ett senare tillfälle efter överenskommelse. I paketet ingår inte bildbehandling.

Längd: 1 timmes fotografering

Längd: 2 timmars fotografering

Exempelbilder

Sara Mejtoft
2022-09-01