Så når du ut

Att nå ut med sin kommunikation eller sitt budskap till rätt målgrupp kan ibland vara en utmaning. På den här sidan samlar vi sidor och besvarar vanliga frågor som kan vara hjälpsamma för dig som vill nå ut.

Press- och mediekontakter

Riktlinjer och råd för Umeå universitets kontakter med media och press. Riktlinjerna gäller för alla, men kanske främst för dig som uttalar dig som företrädare för universitet.

Skapa och skicka pressmeddelande

Riktlinjer och råd för dig som vill nå ut med ett pressmeddelande.

Sociala medier

Sociala medie-riktlinjerna ger rekommendationer för användning och hantering av sociala medie-konton i Umeå universitets namn och inom universitetets verksamheter.

Beställa digital annonsering

Information och råd för dig som ska beställa digitala annonser eller digital distribution.

Annonsering för att nå presumtiva studenter

Information om hur universitetet arbetar med övergripande och programspecifik annonsering för att nå presumtiva studenter nationellt.

Kontakt och rådgiving

Information om vart du kan vända dig i olika kommunikationsfrågor och vilket stöd som finns för dig som arbetar med kommunikation.

Tips och kontakt till Redaktionen

Har du innehåll som passar att spridas i universitetets gemensamma kanaler, eller har du tips på intressant universitetsgemensamt innehåll som skulle kunna skapas? Kontakta Redaktionen vid Kommunikationsenheten. 

Sofia Wiesler
2023-04-28