Högskolepedagogisk utbildning

För dig som lärare erbjuder UPL ett brett utbud av högskolepedagogiska utbildningar i varierande omfattning. Utbildningsutbudet är framtaget för att utmana och utveckla de pedagogiska kompetenser som är väsentliga för en universitetslärare.

Utbildningsutbudet är organiserat enligt en öppen modell som erbjuder lärare möjlighet att välja kurser efter erfarenhet, behov och intresse.

Samtliga kurser bidrar till lärares pedagogiska meritering, till exempel genom att deltagarna producerar material till sin pedagogiska portfölj. Kurserna ger dessutom behörighet inför fast anställning och befordran för lärare vid högskola eller universitet.

Anmälan till vårterminens kurser öppnar 15 augusti och stänger 15 oktober. Anmälan till höstterminens kurser öppnar 15 februari och stänger 15 april.

Kurserna har tre nivåer med olika förkunskapskrav.

Nybörjarkurs

Nybörjarkursen är en förberedande kurs för den helt oerfarne läraren. Inga tidigare förkunskaper eller undervisningserfarenheter krävs.

Baskurs

Baskurserna är utformade för att bidra till grundläggande behörighet till anställning som lärare. Du behöver viss erfarenhet av undervisning och/eller gått kursen "Ny som lärare".

Fördjupningskurs

Fördjupningskurserna är för dig som har gått en eller flera baskurser (eller har motsvarande kunskaper) samt har undervisningserfarenhet.

Läs mer om våra kurser.

Verkstäder och seminarier

Verkstäderna samt seminarierna är utformade för att bidra till breddning och/eller fördjupning inom fältet högskolepedagogik.

Läs mer om våra verkstäder

Läs mer om våra seminarier.

Nyhetsbrev

Klicka här för att prenumerera på UPL:s nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet får du ungefär tre gånger per termin och det innehåller information och nyheter om UPL:s verksamhet, bland annat våra kurser och verkstäder.

KONSULTUPPDRAG

UPL genomför löpande skräddarsydda konsultuppdrag för institutioner och enheter inom Umeå universitet.

Mer information om våra konsultuppdrag.

Kontakta vår föreståndare, Eva Svedmark, om du vill veta mer om hur vi kan hjälpa och stötta din verksamhet.

Hanna Karlsson
2020-01-20