Alumner - en möjlighet att stärka utbildning och forskning

Alla som någon gång studerat vid Umeå universitet är alumner. Umeå universitets alumner är idag fler än 300 000 personer, utspridda i över 100 länder. I detta nätverk ryms mycket kunskap som kan stärka institutionernas utbildning och forskning.

En relation med alumner kan vara värdefull och utvecklande för program och universitetet som helhet på en rad olika sätt. Till exempel kan alumner erbjuda nuvarande studenter praktik, komma tillbaka som gästföreläsare eller bli studenter igen.

Institutioner och program som väljer att ha en fortsatt kontakt med alumnerna efter deras studier gör det enklare för dem att engagera sig för att bidra till institutionens eller programmets utveckling.

Den här informationen ger universitetet alumner på umu.se
På sidan för alumner på umu.se www.umu.se/alumn/ finns generell information för alumner, bland annat om universitetet på Linked-IN och hur de kan komma i kontakt med universitetet och sin tidigare utbildning. Kontaktformuläret går till Infocenter som kommer att skicka alumnens fråga vidare till rätt institution.

Om du arbetar regelbundet med kontakter och information till alumner finns möjligheter att sätta upp en egen sida just för er utbildning eller högskola på umu.se. Kontakta webb@umu.se för mer information. Du kan också välja att ha ett eget kontaktformulär för att alumnens fråga ska gå direkt till er institution.

Alla institutioner och program arbetar med alumner utifrån sina egna förutsättningar

I vänstermenyn finns exempel på hur ni kan jobba, steg för steg samt vilket systemstöd som finns för alumnkontakter. Stödet och arbetssättet skiljer sig åt när det gäller arbete med internationella och nationella alumner.

Marika Wahlberg
2022-11-30