Lärplattform vid Umeå universitet

På Umeå universitet används den centrala lärplattformen Canvas. På den här sidan hittar du information om lärplattformen.

Som anställd kan du automatiskt logga in i Canvas med ditt Umu-id.

I en kurssajt i Canvas finns många olika verktyg för undervisning och lärande där du som lärare bygger upp kursen, strukturerar materialet, fyller på innehåll, skapar inlämningsuppgifter och annat som studenterna behöver för att genomföra kursen.

 

Foto:

Hjälpsidor i Canvas

I Canvas hittar du guider och stödmaterial för hur du kan skapa och arbeta med dina kurser. Det finns en grundkurs med självstudier för att bekanta dig med lärplattformen och det finns en uppslagsdel om du har specifika frågor eller funderingar.

Gå till Hjälp för personal i Canvas

Utbildning

Du kan gå både en introduktionsverkstad i Canvas men också tematiska verkstäder där du kan fördjupa dig i specifika verktyg i lärplattformen.

Alla våra verkstäder i Canvas hittar du här

Avveckling av Cambro och Moodle

De gamla lärplattformarna Cambro och Moodle är under avveckling. Hur gammalt material ska hanteras och arkiveras ur dessa plattformar samt tidsplanen för avvecklingen av dem beskrivs på sidan Avveckling av Cambro och Moodle.

Läs mer om avvecklingen av Cambro och Moodle.

Logga in i canvas

Utbildning och Support

Behöver du hjälp eller stöd? UPL erbjuder daglig support via Servicedesk för Canvas, Zoom, Umu Play, Ouriginal (Urkund) samt Mentimeter. Vi erbjuder också en drop in i Zoom tisdagar till fredagar, ett användarforum i Teams och verkstäder för våra e-lärandesystem.

Läs mer om utbildning och support

Hanna Karlsson
2022-03-01