Video för lärande

Att använda video i kurser blir vanligare. Du kan ta fram egna filmer specifikt för din kurs eller dela andras videoklipp i ditt kursrum. Umu Play är Umeå universitets mediatjänst med fokus på webbaserad produktion, lagring och distribution av video.

 

Foto:

Är du nyfiken på att arbeta med video finns det många möjligheter, allt från att spela in vid din egen dator eller boka en tjänst där du får spela in i studio med handledning av en IT-pedagog.

Umu Play i lärplattform

Umu Play är ett inspelningsverktyg som är integrerat i Canvas, Cambro och Moodle. Det innebär att du kan arbeta med Umu Play inne i respektive lärplattform. När du loggat in har du ett menyalternativ som heter "Min media"/"Umu Play - My Media". Där hittar du alla inspelningar du skapat eller laddat upp i Umu Play. Videofilerna kan enkelt publiceras i kursrummen.

Läs mer om Umu Play i Canvas

Umu Play portal

Umu Play är en medieportal och ett inspelningsverktyg där du kan spela in, lagra och dela video och ljud. Den tekniska plattformen för Umu Play heter Kaltura. Videon från Umu Play kan enkelt inbäddas i en lärplattform eller någon annanstans på webben. Om du använder video i en lärplattform rekommenderar vi att ni använder integrationen i Cambro och Moodle.

Utbildning i Umu Play

UPL erbjuder en workshop som heter Introduktion till Umu Play.

Här hittar du datum och länk till Introduktion till Umu Play.

UMU play portal

STÖD och Support

Behöver du hjälp eller stöd? UPL erbjuder daglig support via Servicedesk för alla lärplattformar, Zoom, Umu Play, Ouriginal (Urkund) samt Mentimeter.

Direktlänk till Servicedesk

Hanna Karlsson
2021-07-02