Interaktiva presentationer med Mentimeter

Mentimeter är ett webbaserat presentationsverktyg och digitalt system för interaktiva undersökningar i realtid. Nu finns en campuslicens för Mentimeter som sträcker sig fram till slutet av 2020.

Mentimeter kan användas i undervisning för att aktivera och interagera med studenter. Verktyget har stöd för ett antal olika frågetyper där deltagarna via mobil, surfplatta och dator kan rösta eller skriva in sina egna svar och få en visuell sammanställning. Verktyget är användbart för att till exempel samla in feedback, göra omröstningar, låta studenter brainstorma idéer och använda resultatet som diskussionsunderlag.

Att använda responsverktyg kan vara ett sätt att synliggöra studentgruppens förståelse av de begrepp som tas upp i föreläsningen.

Observera att det är viktigt att du inte samlar in eller behandlar personuppgifter i dina presentationer.

Att tänka på när du använder Mentimeter

När du skapar ett användarkonto hos Mentimeter ingår du en personlig överenskommelse med Mentimeter gällande deras behandling av persondata, se Terms and conditions samt Privacy policy.

Mentimeters Terms and conditions (engelska)

Mentimeters Privacy policy (engelska)

Med hänsyn till GDPR är det viktigt att du som användare är medveten om att den information som du skapar i form av frågeformulär och svar inte får innehålla personuppgifter.

Genomför du aktiviteter för skolor med Mentimeter är det möjligt att använda för informanter från 13 år och uppåt.

Har du ett användarkonto hos Mentimeter sedan tidigare? Läs detta först!

Har du ett konto hos Mentimeter sedan tidigare? Läs igenom detta innan du ansluter till campuslicensen

Hjälp om "Single sign on" (på engelska)

Notera att om du vill slå ihop ditt nuvarande konto med universitetets prenumeration, måste du sätta din primära umu-adress, det vill säga "namn.efternamn@umu.se", som e-post på ditt befintliga konto. När detta är gjort loggar du istället in Mentimeter med ditt umu-id.

Logga in i Mentimeter

Logga in i Mentimeter med ditt Umu-id.

Logga in på www.mentimeter.com

Då väljer du "Log in", sedan "Sign up with SSO" och skriv umu under "Company name". Logga sedan in som vanligt med ditt Umu-id.

Webinarium Mentimeter

Mentimeter anordnar två lunchwebinarier i början av hösten 2020. Det första webinariet är en introduktion till Mentimeter och det andra är en fördjupning inriktad på undervisning online.

26 augusti kl. 12-13. Introduktion till Mentimeter.

16 september kl. 12-13. Fördupning i Mentimeter.

Anmäl dig till ett webinarium

Sista anmälningsdag är två dagar innan det webinarium du vill delta i. Länk till webinariet skickas till dig via e-post .

STÖD och Support

Behöver du hjälp eller stöd? UPL erbjuder daglig support via Servicedesk för alla lärplattformar, Zoom, UmuPlay, Urkund samt Mentimeter.

Direktlänk till Servicedesk

Webinarium 28 februari 2020

Hanna Karlsson
2020-06-09