Tre utlysningar från Vetenskapsrådet

22 april 2022

Alla tre utlysningar från Vetenskapsrådet riktar sig till forskare inom samtliga fakulteter och ingår i nystartade nationella forskningsprogram om digitalisering, segregation och brottslighet.

För samtliga utlysningar gäller:

Söks av: Enskild forskare (+ upp till 6 andra forskare)
Bidragstid: 1–4 år
Bidragsbelopp: Minst 400 000 kronor per år, max 1 700 000 kronor per år.
Ansökningsperiod: 20 april 2022 – 24 maj 2022 (kl. 14.00)

De som vill ha stöd i sina ansökningar eller har några funderingar, kan gärna kontakta jonas.rosenqvist@umu.se, Enheten för forskningsstöd och samverkan vid Umeå universitet

Projektbidrag för forskning om brottslighet

Forskningsprogrammet om brottslighet ska bidra till ny kunskap om kriminalitetens orsaker och konsekvenser liksom om metoder för att förebygga och bekämpa brott. Beviljade projekt kommer att ingå i det nationella forskningsprogrammet om brottslighet och samordnas av en vetenskaplig koordinator.

Läs mer

Projektbidrag för forskning om segregation

Forskningsprogrammet om segregation ska bidra till ny kunskap om de betydande socioekonomiska skillnader som finns mellan exempelvis olika bostadsområden, stadsdelar och landsändar i Sverige. Beviljade projekt kommer att ingå i det nationella forskningsprogrammet om segregation och samordnas av en vetenskaplig koordinator.

Läs mer

Projektbidrag för forskning om digitaliseringens samhälleliga konsekvenser

Syftet med bidraget är att du som forskare ges frihet att själv formulera forskningsidé, metod och utförande, samt att lösa en definierad forskningsuppgift inom en begränsad tid. Detta är ett projektbidrag med inriktning och syftar till att stödja forskning om digitaliseringens samhällskonsekvenser.

Läs mer