Dags att nominera till Scheelepriset

19 augusti 2022

Apotekarsocieteten öppnar nu för nomineringar till Scheelepriset 2023. Syftet med priset är att lyfta aktuell läkemedelsforskning. Förslag till pristagare ska skickas in senast 15 september.

Scheelepriset är Apotekarsocietetens största vetenskapliga pris. Det delas ut vartannat år för att hedra minnet av den världsberömde svenske kemisten och apotekaren Carl Wilhelm Scheele och för att lyfta aktuell läkemedelsforskning och bygga nätverk mellan Sverige och omvärlden.

Priset har delats ut sedan 1961 och omfattar en medalj, ett diplom samt 250 000 kronor. Ett särskilt Scheelesymposium arrangeras också inom det ämnesområde där aktuell pristagare är verksam.

Med priset vill Apotekarsocieteten framför allt uppmärksamma forskare vars upptäckter är viktiga inom läkemedelsutveckling och läkemedelsforskning och kommer ha stor betydelse för framtidens läkemedel. Detta betyder dock inte att det behöver finnas färdiga läkemedel baserade på pristagarens upptäckter.

Apotekarsocieteten är en oberoende ideell förening och en mötesplats för professioner i hela läkemedelskedjan från forskning och utveckling till användning.

Läs mer om Apotekarsocieteten

Läs mer om Scheelepriset och nominera pristagare