(Ny)invigning av Humlab – save the date!

9 januari 2018

Välkommen fredag 19 januari, kl 13.15, när Humlab inviger sina nyrenoverade lokaler – under UB på campus. Träffa de som jobbar i Humlab och lyssna till korta presentationer av verksamheten och forskningsprojekt.

 

Foto:

13.15-13.45 Rektor Hans Adolfsson och Humlabs föreståndare Stefan Gelfgren inviger labbet.

13.45-15.15 Mingel och presentationer av Humlabs fem fokusområden.

I nyrenoverade lokaler är det Humlabs ambition att fortsätta vara en relevant tvärdisciplinär och utvecklande mötesplats i skärningspunkten mellan humaniora och digital teknik.

Något som besökare kommer att känna igen är det som är och alltid har varit Humlabs signum – att utgöra en miljö med balans mellan för det generella och beprövade och det strategiskt framåtsyftande och nydanande.

Den första delen av Humlab öppnades för cirka 17 år sedan, år 2001, och därefter har lokalerna utvecklats allt eftersom, nu var det hög tid att uppdatera och anpassa lokalerna efter den verksamhet som finns idag.

Lokalerna och möblemanget har å ena sidan blivit mer flexibla (för att kunna växla mellan olika typer av lärandesituationer), men å andra sidan har labbet samtidigt fått utrymmen med specifika funktioner, såsom ett så kallat maker space och en ljudstudio.

I det "nya" labbet finns vidare förbättrade möjligheter för mindre möten – för både forskning, undervisning och samverkan. Labbets personal har utökats och behöver ändamålsenliga arbetsplatser, vilket det med ombyggnationen nu finns.

Redaktör: Per Melander

Logga in för att kommentera och läsa kommentarer.