Forskare och kvinna? Välkommen att delta i Soapbox Science!

21 februari 2019

Soapbox Science är ett populärvetenskapligt arrangemang som syftar till att främja kvinnornas synlighet i vetenskap och utmanar allmänhetens och akademiska uppfattningar om vem en forskare är. Vi har just öppnat anmälan att delta som föreläsare på årets evenemang den 18 maj som kommer att hållas i Umeå centrum. Det är andra året i rad som Soapbox Science anordnas i Umeå.

Nu inne på sitt nionde år har Soapbox Science visat upp mer än 550 kvinnliga toppforskare från hela världen. Det är en prisbelönt och välrenommerad modell för att revolutionera mångfalden inom vetenskapen och bredda deltagandet i populärvetenskapliga event.

Soapbox Science 2018 tog forskningen ut på stan

Mitt på Rådhusesplanaden i centrala Umeå arrangerades Soapbox Science för första gången i Sverige i maj ifjol. 12 forskare från SLU och Umeå universitet delmedverkade och pratade om naturvetenskapens spännande värld. Film: Simon Öhman Jönsson.

Soapbox Science expanderar med mer än 30 evenemang 2019 - det betyder att över 360 kvinnor går ut på gatorna för att dela sin passion för vetenskap och intresse för jämlikhet!

Under fjolårets Umeå-event visade såväl allmänheten som media ett stort intresse. På våra event presenteras framstående forskare men även forskare som är i början av karriären. Ett typiskt event lockar ett 1000-tal människor - vissa kommer tillbaka varje år för att träffa nya forskare, andra är nykomlingar eller bara förbipasserande som råkar se evenemanget.

Uppmuntra gärna dina kvinnliga kollegor (från doktorander till professorer) att ansöka om att delta som föreläsare.

Om Soapbox Science Umeå:


Datum: Lördag 18 maj 2019
Tid: 10:00 till 15:00
Plats: Umeå centrum


Anmälan

Om du är intresserad, anmäl dig här

Sista anmälningsdag är 1 mars. Evenemanget är gratis och ditt föredrag kan ges både på svenska och engelska.


Mer information:

Om du har frågor om Soapbox Science, kontakta gärna Umeå-ansvarig, Navinder J Singh: navinder.singh@slu.se med ett mail eller ring: +46706760103.


Mer information om Soapbox Science

Film om vad Soapbox Science innebär

Logga in för att kommentera och läsa kommentarer.