Uppdrag som arbetsmiljö- och miljöhandläggare vid Tek-nat fakultet

1 december 2020

Fakulteten söker en arbetsmiljö- och miljöhandläggare under perioden 2021-01-01 till 2022-12-31 med möjlighet till förlängning. Tillträdesdatum kan diskuteras. Uppdraget är på 20 procent av heltid med tyngdpunkt på arbetsmiljö- och miljöfrågor inom det fysiska arbetsmiljöområdet, samt i laborativa miljöer och verkstadsmiljöer.

Arbetsuppgifter

Som arbetsmiljö- och miljöhandläggare arbetar du både självständigt och i grupp med att inventera behov, planera och verkställa fakultetens uppdrag inom områdena arbetsmiljö samt miljö och hållbarhet.

Du ingår i fakultetens arbetsmiljögrupp, som består av kanslichef, handläggare för lika villkor och HR-specialist. Arbetsmiljögruppen träffas regelbundet och planerar aktiviteter inom områdena arbetsmiljö och lika villkor. Du kommer att i samarbete med arbetsmiljögruppen och i samråd med fakultetsledningen anordna utbildningsinsatser och genomföra specifika arbetsmiljö- och/eller miljöprojekt. Dessa projekt kan vara riktade till både anställda och studenter, utifrån fakultetens verksamhets- och aktivitetsplan, samt de behov och önskemål som finns hos fakultetens institutioner.

Du ansvarar för att följa upp institutionernas arbetsmiljö- och miljöarbete samt vid behov initiera aktiviteter, vilket bland annat innebär att i samarbete med institutionerna driva projekt inom området. I uppdraget ingår att vara ett stöd till institutionerna vid riskbedömningar, du samlar årligen in institutionernas handlingsplaner för arbetsmiljöarbetet och sammanställer och redovisar arbetsmiljöarbetet för fakultetens ledningsgrupp, samverkansgrupp samt universitetets arbetsmiljökommitté.

Dessutom ingår i uppdraget att du ska ha kontinuerliga kontakter med fakultetens prefekter och institutionernas arbetsmiljöombud. Du kommer också att ha kontakter med universitetets centrala arbetsmiljö- och miljösamordnare, samt arbetsmiljö- och miljöhandläggare vid andra fakulteter.

Kompetenskrav

För arbetet krävs kunskap om, och erfarenhet av arbete inom, områdena arbetsmiljö och miljö. Du har grundläggande kunskaper om arbetsmiljölagstiftning och miljölagstiftning. Specifikt krävs kunskap om, och erfarenhet av, fysisk arbetsmiljö, med fokus på laborativa arbetsmiljöer och/eller verkstadsmiljöer, samt kemikaliehantering. Du är drivande och tar egna initiativ och har ett stort intresse och engagemang för arbetsmiljö- och miljöfrågor.

Det krävs att du är kreativ, har god samarbetsförmåga och skapar goda relationer samt har god förmåga att bygga nätverk. Du kan självständigt planera ditt arbete och är van vid att ta ansvar för och slutföra dina arbetsuppgifter.

Hur gör jag?

Lämna din intresseanmälan per e-post till kanslichef Åsa Boily senast 2020-11-26. Intresseanmälan ska innehålla en kort motivation till varför du söker uppdraget och ett CV.
Vid frågor om uppdraget så kontakta kanslichef Åsa Boily, asa.boily@umu.se, 090-786 63 76.

Logga in för att kommentera och läsa kommentarer.