Ytterligare en vicedekan utsedd

15 oktober 2021

Dekan har utsett Anders Behndig, professor/överläkare och tidigare prefekt vid Institutionen för klinisk vetenskap, till ny vicedekan med särskilt ansvar för samverkan kring klinisk forskning vid Medicinska fakulteten och del av fakultetens ledningsgrupp.

Den "portfölj" som under förra mandatperioden låg på dåvarande prodekan – nämligen regionsamverkan kring forskning och utbildning – kommer under denna mandatperiod att fördelas på två vicedekaner.

Redan 1 juli tillträdde Magnus Hultin som vicedekan för samverkan kring klinisk utbildning och nu utses alltså Anders Behndig till vicedekan för samverkan kring klinisk forskning, i första hand t o m den 30 juni 2023. Anders är sedan tidigare vald av fakultetskollegiet till suppleant i fakultetsnämnden.

- Anders har lång erfarenhet av klinisk och translationell forskning, och av kliniskt arbete som läkare vid universitetssjukhuset. Han har också erfarenhet av kliniska chefsuppdrag och med färsk erfarenhet som prefekt vid fakulteten är han mycket välmeriterad för detta uppdrag, och vi ser fram emot att välkomna honom till fakultetsledningen, säger dekan Patrik Danielson.

- Anders kommer bli ett gott tillskott till ledningsgruppen och en bra representant för fakulteten i samverkan med våra viktiga samarbetspartners i Norra sjukvårdsregionen.

Anders Behndig, professor i oftalmiatrik

Foto:

Anders Behndig tillträder uppdraget som vicedekan 1 november 2021. I uppdraget kommer bland annat ingå ansvar för ALF-frågor (ALF-medel för forskning, nationella VR-utvärderingen av klinisk forskning mm) samt fakultetens roll inom universitetssjukvården och i processerna för nationell högspecialiserad vård (NHV).

- Som vicedekan får jag möjlighet arbeta med den kliniska forskningen och det viktiga samarbetet mellan Umeå universitet och de fyra norra regionerna. Klinisk forskning är en viktig del av Medicinska fakultetens verksamhet som ställer höga krav på ett gott samarbete mellan regionerna och universitetet. Jag hoppas jag med min mångåriga erfarenhet av klinisk forskning kan bidra till att stärka och utveckla denna redan nu välfungerande verksamhet ytterligare, säger Anders Behndig.

Fakultetsledningens sammansättning i övrigt.

Kontaktpersoner

Anders Behndig
Patrik Danielson

 

Redaktör: Lena Åminne

Logga in för att kommentera och läsa kommentarer.