Sökes: Forskningskoordinator till UmArts – 50 procent

24 maj 2021

Det nya centrumbildningen UmArts söker en forskningskoordinator. Tanken är att kunna ta ett samlat grepp kring de konstnärliga verksamheterna vid Umeå universitet.

Detta för att bibehålla och utveckla hög kvalitet, samt skapa en tydlig målbild för det konstnärliga fältet och stärka dess synlighet och genomslagskraft såväl inom universitetet som nationellt och internationellt.

De organisatoriska enheter som ingår i UmArts är Bildmuseet, Designhögskolan, Arkitekthögskolan, Konsthögskolan samt Institutionen för estetiska ämnen i lärarutbildningen.

Arbetsuppgifter

Som forskningskoordinator kommer du att arbeta direkt med föreståndaren för UmArts för att samordna och ansvara för genomförandet av av centrets tvärdisciplinära digitala och fysiska evenemang som: läsgrupper, forskningsseminarier, offentliga symposier, fältforskningsresor och utställningar. Dessa evenemang kommer att experimentera med forskningens former och kultur.

Som forskningskoordinator vid UmArts kommer du att bidra till att skapa en livlig miljö för konstnärlig forskning ledd genom idéer och praktik, med en stark närvaro och synlighet på campus.

Du arbetar med en hög professionell standard för att möjliggöra konstnärliga och vetenskapliga forskningsprojekt, med att utveckla tvärdisciplinära samarbeten vid Umeå universitet.

I rollen kommer du även att arbeta med att utveckla och säkerställa UmArs samverkan med det omgivande samhället samt skapa och underhålla ett arkiv med UmArts-projekt.

I dina arbetsuppgifter ingår: koordinering av UmArts miljöbyggande och utåtriktade verksamhet; deltagande och moderering; dokumentation av aktiviteter och evenemang; se till att alla dokument, videor etc. är tillgängliga online och översatta; marknadsföring, kuratering och värdskap för av UmArts-evenemang via sociala medier.

Kvalifikationer

  • Doktorsexamen eller motsvarande dokumenterad och professionell erfarenhet av akademiskt eller konstnärligt arbete
  • Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
  • Erfarenhet av forskning
  • Erfarenhet av praktikbaserad forskning
  • Erfarenhet av konst-, forsknings- eller evenemangsprogram
  • Erfarenhet av att arbeta med konstnärer och akademiker inom olika discipliner (konst, design, arkitektur, slöjd, musik)
  • Kunskaper gällande fotografering, digitala möten, videoredigering, webpublicering och sociala medier
  • Som person skall du vara effektiv, flexibel, noggrann, organiserad

Villkor

Då detta är ett uppdrag placerad vid UmArts under perioden 2021-09-01—2024-12-31 behöver den sökande ha en grundanställning på minst 50% vid Umeå universitet.

Ansökan

Skicka din intresseanmälan senast 2021-06-08 till HR-specialist Tatja Anundsson

För ytterligare information är du välkommen att ta kontakt med föreståndare Ele Carpenter

Redaktör: Per Melander

Logga in för att kommentera och läsa kommentarer.