Påminnelse: Finns det plats för en akademisk sakprosa?

3 maj 2022

Hur kan svenska forskare nå ut bredare med sina arbeten? Kan både naturvetare och humanister skriva böcker som attraherar en vidare läsekrets? Hur närmar man sig ett stort förlag med en idé? Hur ska man skriva för att få sitt manus utgivet? Välkommen till ett seminarium om en Författarskola för akademiker.

Fredag 6 maj, kl. 13:15-15:00, Humanisthuset, Hörsal E

Sedan några år samarbetar Södertörns högskola och Norstedts förlag kring en "Författarskola för akademiker". Arbetet har letts av Lars Molin från förlaget och Simon Sorgenfrei från högskolan. Nu vill de bjuda in forskare från andra lärosäten.

Efter en presentation av Simon Sorgenfreis nya bok "De kommer att vara annorlunda svenska", som är en berättelse om Sveriges första muslimer, berättar Lars Molin och Simon Sorgenfrei om författarskolan och diskuterar med utgångspunkt i den boken och andra böcker om hur man kan skriva en akademisk sakprosa för de större förlagen.

Läs mer om Simons Sorgenfreis bok

Läs mer om författarskolan

Seminariet är ett samarrangemang mellan religionsvetenskapsämnet vid Umeå universitet, Södertörns högskola och Nordstedts förlag.

Arrangör: Institutionen för idé- och samhällsstudier
Kontaktperson: Tomas Lindgren

Redaktör: Per Melander

Logga in för att kommentera och läsa kommentarer.