Ny webbplats lyfter fransk-nordisk forskning

17 maj 2023

Nu lanserar de franska ambassaderna i Sverige, Norge, Finland och Danmark en ny plattform: French-Nordic Research. Här kan du bland annat hitta olika mobilitetsprogram, potentiella samarbetspartners och aktuella utlysningar. 

Syftet med webbplatsen för fransk-nordisk forskning är att främja och stärka det vetenskapliga samarbetet mellan Frankrike och de nordiska länderna.

Webbplatsen French-Nordic Research samlar inte bara information om aktuella mobilitetsprogram. Den lyfter också fram en mängd fransk-nordiska samarbetsprojekt och de forskare som varit involverade. Tanken är att fungera som ett verktyg för att hjälpa dig att hitta nya samarbetspartners.

Plattformen lovar också att lista de senaste vetenskapliga nyheterna från de nordiska länderna och Frankrike, med särskilt fokus på aktuella projektutlysningar.

Nyfiken? 

Besök French-Nordic Research

Redaktör: Lena Holmberg

Logga in för att kommentera och läsa kommentarer.