Sundbladsfonden utlyser kompetensutvecklingspris

17 september 2018

Stiftelsen Gunnar Sundblads Forskningsfond avsätter varje år 500 000 kronor till ett Kompetensutvecklingspris som ska bidra till insikter om nya process- och produktmöjligheter inom massa- och pappersindustrin. Sista dag att skicka in intresseanmälan är 30 november 2018.

Alla gränsöverskridande förslag som syftar till att skapa nytt kunnande, ny kompetens eller nya nätverk är kvalificerande. Förslag som innebär forskning i nya miljöer inom eller utom Sverige välkomnas.
Mottagare av priset kan vara forskningsledare, forskare eller forskarstuderande med anknytning till lärosäte, institut eller företag i Sverige. Priset administreras av pristagarens arbetsgivare.
Läs mer på www.sundbladsfonden.se.
Ansökan sker i två steg:
➤ Skicka i ett första steg in en intresseanmälan. Den ska föreligga senast 30 november 2018.
➤ Ange där hur priset är tänkt att användas, vem du är, vilken organisation du tillhör, din bakgrund och forskningsinriktning. Beskriv kortfattat ditt förslag och hur det förväntas bidra till förnyelse.
Intresseanmälan ska avse person som är forskningsutförare, idégivare eller liknande.
➤ I början av december väljer stiftelsens styrelse i ett andra steg ut ett mindre antal förslag och inbjuder förslagsställarna att på basis av en mer utförlig instruktion senast 31 januari 2019 komma in med en slutlig ansökan.
Frågor kan ställas till Lennart Eriksson som också tar emot intresseanmälan.
Han nås på lennarteriksson.ele@gmail.com eller 070-523 19 42.
Priset delas ut vid Skogsnäringsveckan i april 2019.