Projektbidrag för planering av klinisk behandlingsforskning

26 juni 2019

Utlysning från Vetenskapsrådet: Projektbidrag för planering av klinisk behandlingsforskning. Första etappen av utlysningen stänger 27 augusti.

Syftet med bidraget är att skapa möjlighet för en konstellation av forskare inom akademin och hälso- och sjukvården att med andra aktörer samlas inför en framtida ansökan om bidrag till forskningsmiljö inom klinisk behandlingsforskning. Syftet är också att utveckla ett nationellt nätverk som samverkar inför framtida forskningssamarbeten, till exempel där ny kunskap behövs.

Vetenskapsrådet premierar forskning av högsta vetenskapliga kvalitet i nationell konkurrens.

Bidragsbelopp minst 400 000 kronor/år, max 1 200 000 kronor/år.

Läs mer om utlysningen hos Vetenskapsrådet.
Första etappen av utlysningen stänger 27 augusti 2019 (kl. 14.00).

Vill du ha hjälp att förbättra din ansökan?

Registercentrum Norr erbjuder kostnadsfri rådgivning i statistik vid ansökan om forskningsmedel till nationella forskningsfinansiärer för kliniska studier. Kontakta Registercentrum Norr via statistik.rcnorr@regionvasterbotten.se. Ett första möte måste bokas in senast tre veckor innan deadline för ansökan till aktuell fond.

Mer information: http://www.registercentrumnorr.vll.se/nyheter/2019/01/31/kostnadsfri-radgivning-i-statistik

Behöver du stöd att genomföra studien?

Göra ansökan till Läkemedelsverket eller Etikprövningsmyndigheten? Skriva studieprotokoll eller monitorera studien? Kliniskt forskningscentrum vid Norrlands universitetssjukhus erbjuder lokaler, utrustning och personal för planering och genomförandet av kliniska studier.

Läs mer här: https://regionvasterbotten.se/forskning/stod-till-forskning/kliniskt-forskningscentrum

Redaktör: Lena Åminne