Inval till Sveriges unga akademi (SUA)

19 november 2020

Sveriges unga akademi söker nya ledamöter. Framstående forskare från alla fält som disputerat för max 10 år sen är välkomna att söka. Invalspanelen bedömer ansökningar utifrån meriter och uttalat engagemang. Rutiner för att säkerställa likabehandling och undvika jäv är viktiga delar av processen. Ledamotsperioden är 5 år utan möjlighet till omval.

Som ledamot i Sveriges unga akademi får man tillgång till ett forum där ett urval av Sveriges ledande yngre forskare möts för att diskutera och driva frågor som i vid mening berör forskning och vetenskap.

Beroende på intressen ges möjlighet att till exempel engageras sig i forskningspolitiskt påverkansarbete, utveckla sin förmåga till populärvetenskaplig kommunikation, inspirera barn och unga att bry sig om vetenskap, och växa i rollen som akademisk ledare.

Sveriges unga akademi är en tvärvetenskaplig akademi för ett urval av de bästa yngre forskarna i Sverige, med en verksamhet som vilar på fyra ben: forskningspolitik, internationalisering, tvärvetenskap och utåtriktade aktiviteter. Akademin är en oberoende plattform som bildades på initiativ av Kungl. Vetenskapsakademien 2011 och har mellan 35 och 40 ledamöter.

Sista dag för ansökan är den 13 januari 2021.

Mer information och ansökan

https://www.sverigesungaakademi.se/inval21