Snart öppnar Formas kommunikationsutlysning igen

2 september 2021

Redan i slutet av september planerar Formas att öppna nästa omgång av sin alltmer populära kommunikationsutlysning. Precis som tidigare år är syftet att finansiera projekt som kommunicerar och populariserar forskning som bidrar till att uppnå de globala hållbarhetsmålen i Agenda 2030.

Projekten ska ta avstamp i forskning inom Formas versamhetsområden; miljö, areella näringar och samhällsbyggande, men val av kommunikationskanal som når ut och engagerar är upp till dem som söker.

De senaste åren har exempelvis utställningar, filmproduktioner, teateruppsättningar, konstverk, publikationer, utbildningsmaterial, spel, populärvetenskapliga seminarier och andra kommunikationsaktiviteter fått medel i utlysningen.

I utlysningen som öppnar senare i september kan lärosäten, forskningsinstitut, företag (förutom enskilda firmor), kommuner och andra organisationer söka medel.

Totalt fördelar man 20 miljoner kronor. Varje projekt kan söka som mest 1,8 miljoner kronor för en projekttid på mellan ett och tre år.

Läs mer på formas.se

Redaktör: Per Melander