Dags att söka projektstöd från Lars Erik Lundbergs stiftelse

11 december 2023

Stiftelsen stödjer vetenskaplig forskning och utbildning inom samhällsekonomi, företagsekonomi och teknologi. Ansökningsperioden öppnar 1 januari och stänger 31 januari 2024. 

Lars Erik Lundbergs stiftelse för forskning och utbildning delar ut anslag till projekt som förenar tekniska/naturvetenskapliga och ekonomiska ansatser och sålunda sätter teknikens roll för företags konkurrenskraft i fokus.

Området rymmer

  • företagsekonomisk och tekniskt orienterad forskning som rör dynamiken i byggandet, utvecklandet och exploaterandet av företags operativa och strategiska kapaciteter.
  • forskning kring produktions- och produktutvecklingsprocessen.
  • forskning som rör förutsättningarna för ett innovativt klimat, entrepenör- och intrapenörskap.

Vem kan söka?

Såväl du som är senior forskare som postdoktorer och doktorander kan söka medel, normalt för en projekttid på 1–3 år. Riktvärdet för beviljade anslag ligger på 1–1,5 miljoner kronor per år.

Projektanslaget kan inte finansiera lönemedel för förordnad/anställd professor, men däremot för biträdande professor eller professor emeritus.

Deadline 31 januari

Ansökningsperioden öppnar 1 januari och sker i två steg. Ansökan för etapp ett ska vara stiftelsen tillhanda senast 31 januari kl. 23:59. 

Ansökningsformuläret kan öppnas som en övningsansökan innan ansökningsperiodens början, men ändringar i formuläret kommer inte gå att spara förrän efter årsskiftet.

Du hittar all information på stiftelsens webbsida:
lundbergsstiftelserna.se

För systemteknisk support, kontakta:
support@researchweb.org

Redaktör: Lena Holmberg