Kommande post doc-utlysning i rättsvetenskap

11 april 2024

Ragnar Söderbergs stiftelse vill ge generösa bidrag till forskare som nyligen har disputerat. Tanken är att stötta lovande nya forskare som kan bli framtida ledare inom sitt område. Bidraget ska ge möjlighet att genomföra ett projekt som har stor potential att ge ny kunskap inom forskningsområdet.

För vem?

Du ska ha disputerat någon gång mellan 1 september 2021 och 31 december 2024 (du kan få undantag för exempelvis föräldraledighet eller sjukskrivning).

Bidragsperioden är 2 år. Under den tiden ska du ha en heltidsanställning på ett svenskt lärosäte. 20 % av tjänsten ska gå till undervisning och finansieras av värdinstitutionen. Resterande 80 % ska gå till forskning och finansieras av stiftelsen. Om du vill forska utomlands så kan du söka extra medel för det.

Utländska forskare får gärna söka, så länge de uppfyller kravet på anställning vid ett svenskt lärosäte. Tänk i så fall på att börja i god tid, för att hinna med alla formaliteter innan ansökningsperioden öppnar.

När?

Ansökningsperioden är 2 september till 8 oktober.

Toppkandidaterna kallas på intervju i november och beskeden kommer i december. Forskningsprojektet ska starta tidigast 1 februari 2025 och senast 1 oktober 2025.

Ta reda på mer

Läs hela utlysningen
Frågor? Kontakta kansli@soderbergs.se

Redaktör: Anna Tillas