En sommarhälsning från dekan Ruth Mannelqvist

22 juni 2021

Efter ett tufft, utmanande och framgångsrikt läsår tillönskas alla anställda vid samhällsvetenskaplig fakultet en skön och avkopplande sommarledighet.

Ruth Mannelqvist, professor vid Juridiska institutionen.

Foto:

Så är läsåret slut och midsommarhelgen står för dörren. Kanske återstår det ännu några tentor att rätta, en artikel att avsluta eller en sista översyn av höstens planering, men därefter väntar sommaren och en mycket välförtjänt semesterledighet.

Läsåret kan sammanfattas med Covid-19, hemarbete och i stort sett digital verksamhet för både studenter och medarbetare. Det har varit utmanande och ställt stora krav på oss alla. Men även om läsåret har varit speciellt på många sätt har inte bara utbildning och forskning vid fakultetens institutioner och enheter fortsatt bedrivits på bästa sätt – med god och jämn kvalitet – utan därtill har även utbildningsuppdraget utvidgats, mer externa medel beviljats och antalet medarbetare ökat. Imponerande! Som dekan för den samhällsvetenskapliga fakulteten är det en förmån att få vara delaktig i en sådan välfungerande och framgångsrik verksamhet, tillsammans med alla medarbetare och studenter.

Jag ser fram emot det kommande läsåret, med förhoppningen om att vi då kan vara på campus, för att möta studenterna i klassrummen och träffa kollegorna vid kaffemaskinen eller i seminarierummet. Men dessförinnan hoppas jag på en solig och varm sommar. Min mobil är laddad med ljudböcker, cykeln pumpad och strandväskan packad. Jag är helt enkelt så redo för semester – en känsla som jag nog delar med de flesta av er.

Avslutningsvis vill jag rikta ett stort tack till er alla för era insatser det gångna året. Jag önskar er en riktigt skön och avkopplande sommar.

Varmt välkommna tillbaka i höst!
Ruth Mannelqvist, dekan

Redaktör: Eva Stoianov

Logga in för att kommentera och läsa kommentarer.