Delta i workshops och seminarier om digital undervisning

27 april 2023

Kemiska institutionen bjuder tillsammans med teknisk-naturvetenskapliga fakulteten in till workshops och seminarier för undervisande personal i maj och juni med Dr Nicole Lapeyrouse, University of Central Florida, USA. Temat är digitala verktyg i undervisningen.

Som en del av utvecklingsarbetet kring digitaliserat undervisningsmaterial har Dr. Nicole Lapeyrouse, University of Central Florida, bjudits in för att ge för kunskap, inspiration och praktiskt stöd i arbetet med att producera inspelat undervisningsmaterial.

Nicole Lapeyrouse är en erfaren lärare med kemikunskaper och omfattande erfarenhet och kunskap relaterat till inspelade läromedel och digitala hjälpmedel, vilket gör henne till en utmärkt resurs för hur man konkret kan göra digitala läromedel av hög kvalitet med relevant innehåll.

Undervisande person vid alla fakultetens institutioner är välkomna att delta. Ingen anmälan krävs, det är bara att dyka upp!

Seminarier:


5 maj kl 11.30-13.00: Investigating students' STEM identity at a large hispanic serving institiution

Plats: Stora fokusrummet (KBF301), KBC-huset
Lätt lunchsallad serveras, begränsat antal, så det är först till kvarn! Du kan också ta med egen mat eller köpa lunch i KBC-caféet.

8 maj kl 14.00-15.30: Investigating student perception of unique multimedia for large enrollment courses and creating an open education resource
Plats: Glasburen, KBC-huset
Vi bjuder på fikabröd, ta med egen dryck.

Workshops:

9 maj 15.00-17.00: Unique multimedia for higher education
Plats: Glasburen, KBC-huset

Workshopen fokuserar på bästa praxis för att utforma förinspelade föreläsningar för kurser inom högre utbildning. Vi kommer att gå igenom vad som behöver göras för att förbereda produktionen, vilka verktyg som bör övervägas för inspelning, vilka typer av videor som kan användas och vad man kan förvänta sig under produktionen.

16 maj 15.00-17.00: Integrating universal design for learning when developing an online course
Plats: Glasburen, KBC-huset

Workshopen fokuserar på ramverket Universal design of Learning (UDL). Detta ramverk används för att optimera undervisningen och för studenterna. Under workshopen kommer vi att gå igenom de viktigaste principerna i ramverket och hur det kan integreras i befintliga och framtida kurser.

24 maj 10.00-11.30: Strategies on how to engage students in a digital room
Plats: Glasburen, KBC-huset

Denna workshop fokuserar på att använda ett digitalt klassrum, Zoom, och hur man engagerar studenterna. Vi kommer att ta upp de viktigaste funktionerna och olika sätt att uppmuntra studenterna att bli mer aktiva i sin inlärningsprocess.

1 juni 13.30-15.00: Designing course modules and incorporating adaptive learning assessments
Plats: Stora fokusrummet (KBF301), KBC-huset

Under den här workshopen kommer vi att ta upp bästa praxis för att utforma kursmoduler i Canvas och hur man använder MasteryPaths. MasteryPaths är ett verktyg som är inbäddat i lärandehanteringssystemet och som du kan använda för att skapa anpassningsbara inlärningsvägar för studenterna.

Läs mer i inbjudan till seminarier
Läs mer i inbjudan till workshops

Logga in för att kommentera och läsa kommentarer.