Skype-möte

Skype för företag är en tjänst för telefoni där du även kan chatta och genomföra digitala möten. Skype är tillgängligt för alla anställda vid Umeå universitet.

Bara anställda kan skapa möten, för att ansluta används en möteslänk eller en kalenderbokning. För att ansluta via länk behövs ingen fullständig version av Skype för företag.

Skype lämpar sig för möten mellan anställda på Umeå universitet eller med personer utanför Umeå universitet som använder samma lösning. Skype passar bra för presentationer inom Office-paketet och för spontana möten.

instruktionsfilm för möten i Skype

Vi går igenom grunderna för att ha möten i Skype.

Instruktioner - så här gör du

Du bokar lättast ett möte genom tillägget i Outlook.

 

Foto:

 

Manualer finns på:
https://manual.its.umu.se/?s=skype

Mer information om Skype som telefonitjänst hittar du här:
https://www.aurora.umu.se/stod-och-service/it-och-telefoni/skype/

 

Tips för ett lyckat Skypemöte

  • Se till att vara så förberedd som möjligt innan mötet. Ha materialet klart. Ska du dela skärm? Ha eventuell PowerPoint, film eller webbsida redo.
  • Ska du ha möte med deltagare på andra platser i världen? Tänk på vad klockan är hos dem då du väljer tidpunkt för mötet.
  • Var tydlig i dina instruktioner till deltagarna/studenterna om vad som ska ske under mötet och vad som förväntas av dem. Att deltagarna är förberedda är viktigt för att mötet ska bli lyckat. Mejla gärna ut en instruktion någon dag innan och/eller länka till guider på webben.
  • Ska mötet/seminariet även spelas in? Upplys deltagarna om det innan och påminn gärna om det igen innan mötet startar.
  • För alla digitala möten rekommenderar vi att du använder headset med usb-anslutning och webbkamera.
  • Använd en stabil internetuppkoppling (nätverkskabel direkt in till datorn om du har möjlighet) Kom ihåg att även påminna dina deltagare om detta.
  • Välj en tyst miljö.

 Behöver du boka ett rum?

Du kan genomföra ett digitalt möte i Skype direkt vid ditt skrivbord men det går även att boka mötesrum med skärm, ljud och kamera. Du kan själv boka ett rum i vårt system TimeEdit. Logga in med ditt Umu-id.

Frida Fjellström
2020-03-30